La Mancomunitat de Municipis de la Safor celebra el seu 40 aniversari amb un homenatge als polítics creadors de l’organisme en 1982

Reprodueix vídeo

40 anys  Mancomunitat de la Safor

La Mancomunitat de Municipis de la Safor va aprofitar la gala de lliurament dels seus premis anuals Ferrer Pastor i Carmesina de narrativa infantil per a commemorar el 40 aniversari des de la seua creació, en 1982. L’esdeveniment va tindre lloc el divendres 28 d’octubre en el Monestir de Sant Jeroni de Cotalba, a Alfauir, i va reunir més de 200 persones. L’esdeveniment també va ser un homenatge als polítics que, aparcant diferències ideològiques, van crear l’organisme en 1982.

En l’antiga església de Sant Jeroni, la presentadora va encarnar a la Delicada de Gandia, «ressuscitada», per a, en to irònic, «desmuntar la llegenda» que era una dona feble.

En primer lloc es va entregar el XXXI Premi Carmesina de Narrativa Infantil, dotat amb 3.000 euros i la publicació del llibre per part de Tàndem Edicions, del grup Bromera. Va recaure en l’escriptor Oriol Canosa, de Barcelona, per l’obra “L’enigmàtic senyor Nosaltres”.

Va entregar el premi l’editora Paula Soriano i el vicepresident de l’ens i alcalde de Castellonet de la Conquesta, Juan Espinosa.

El XVII Guardó Francesc Ferrer i Pastor va ser per a la primera Junta de Govern que va constituir la Mancomunitat en 1982. Aquestes persones eren Joaquín Carbó Camarena (Benirredrà), Rosario Costa Riera (Bellreguard), Alfredo Giner Mascarell (Vilallonga), Antonio Blay Femenía (Beniarjó), Francisco Eivissa Canet (Oliva), José Aznar Sampayo (Potries), Ferran Bofí Pardo (Xeraco) i José Pardo Alvarado (Miramar). En el seu nom va parlar Ferran Bofí, qui va rememorar aquella època il·lusionant.

Després, i al ritme de “Aniversari feliç” de la mà del quintet de música Ad libitum d’Ontinyent, van pujar a l’escenari els 16 polítics, expresidents de la «Manco», que s’han posat al capdavant de la institució durant aquests 40 anys. Els guardons que es van entregar varen ser confeccionats pels usuaris de la Fundació Espurna, dedicada a l’atenció integral de persones amb discapacitat intel·lectual.

El torn de discursos el va obrir l’alcalde d’Alfauir, Marcos Tudela, que va donar la benvinguda als assistents.

La diputada provincial de Mancomunitats, Dolors Gimeno, va defensar aquestes institucions com a expressió d’autogovern.

Finalment el director general d’Administració Local, Antoni Such, va assenyalar que el Consell ha impulsat una legislació que permet a les mancomunitats «perdurar en el temps» i ha aprovat recentment ajudes per valor d’un milió d’euros.

La presidenta, Assumpta Domínguez tancava els parlaments amb un reconeixement públic a alcaldes i regidors, però també als treballadors de l’ens comarcal.

La Gala de lliuraments dels premis que atorga la Mancomunitat de la Safor va comptar també amb el dibuixant Bernat Moreno, “La Safor il·lustrada”.

Finalment la gala de lliurament dels premis Ferrer Pastor i Carmesina de la Mancomunitat de la Safor va estar una vetlada de retrobaments.

Posar en valor l’excepcional que suposa tindre a la comarca una mancomunitat que continua funcionant.

40 anys  Mancomunitat de la Safor

Comarcal.TV

40 anys  Mancomunitat de la Safor

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés