600.000 € per al parc del riu Clariano d’Ontinyent

Reprodueix vídeo

600.000 € per al parc del riu Clariano d’Ontinyent

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer ha presentat el projecte de restauració del riu Clariano al seu pas pel barri de la Cantereria d’Ontinyent. Les actuacions previstes en el tram entre el Pont Vell i el Pont Nou tenen com objectiu crear una zona inundable per a millorar la resiliència front a avingudes, generar una nova zona d’us lúdic per a la població i eliminar les espècies exòtiques invasores de la llera per a recuperar el bosc de ribera.

El projecte, emmarcat en el vigent Pla de Gestió de Risc d’Inundació, instrumentant en el si del protocol subscrit a principis de 2020 entre la Confederació i l’Ajuntament compta amb un pressupost de més de 600.000 euros.

Un projecte que tanca el cercle i dona resposta a totes les necessitats fent a més que el riu siga un lloc d’encontre i no de frontera.

L’actuació abasta una superfície que ronda els 30.000 m2 i una longitud fluvial de 575 metres. El termini d’execució dels treballs, que es desenvoluparan a partir de l’estiu, és de sis mesos. Per a ampliar l’àrea d’inundació es va a actuar a les dues lleres del riu.

La Confederació també eliminarà la presència d’espècies exòtiques invasores. A més la seua majoria Arundo donax, en aquest tram amb l’objectiu de recuperar el bosc de ribera

600.000 € per al parc del riu Clariano d’Ontinyent

Comarcal.TV

600.000 € per al parc del riu Clariano d’Ontinyent

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés