La Generalitat destina 61 milions d’euros dels pressupostos a les nostres comarques on el 72% servirà per a millorar les infraestructures sanitàries

Reprodueix vídeo

61 milions inversió les nostres comarques

61 milions d’euros, és la inversió inèdita, pel seu volum, que els pressupostos de la Generalitat Valenciana de 2023. Deixa en les comarques de la Costera, la Canal i la Vall d’Albaida; multiplicant per més de dos l’import que s’assignava en 2022.

El nou hospital d’Ontinyent absorbeix quasi el 62% dels fons, 35,5 milions d’euros. La segona inversió més elevada és per a altra hospital, el Lluís Alcanyís de Xàtiva, 17,5 milions d’euros, fraccionats en tres anualitats. Reserven 3 milions, sense comptar els 109.000 euros que s’injectaran per a finalitzar els treballs del nou hospital de dia oncològic. 2023 també serà l’any en què s’encete la construcció del nou Centre de Salut II de Xàtiva que s’ubicarà junt a l’escola infantil Teresa Coloma; un projecte que augmenta de 3 a 4,5 milions d’euros, dels quals el proper exercici es rep 1,5 milions.

Si a més sumem els 500.000 euros inicials destinats a l’ampliació del centre de salut de Bocairent, sobre una inversió global de 2 milions i els 400.000 assignats a la creació d’un centre especialitzat d’atenció de malalts crònics en l’actual hospital d’Ontinyent el  resultat és que les millores de les infraestructures sanitàries concentre el 72% dels diners consignats per la Generalitat en les tres comarques.

Altra llarga reivindicació és una infraestructura educativa, parlem del nou IES Francesc Gil de Canals que rep una important injecció de 7,8 milions d’euros.

Per contra altres intervencions es voran retardades, és el cas dels nous jutjats de Xàtiva que precisen d’una inversió de 16,5 milions per al seu condicionament en una part de l’antic convent de Santa Clara. La partida per al 2023 s’ha vist retallada a 1,4 milions.

61 milions inversió les nostres comarques

Comarcal.TV

 61 milions inversió les nostres comarques

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés