74 milions d’euros per a la mitigació i l’adaptació al canvi climàtic

Reprodueix vídeo

74 milions d’euros per a la mitigació i l’adaptació al canvi climàtic

El total a dia de hui son 51 milions d’euros. Aquesta és la quantitat econòmica que la Diputació de València ha destinat a posar en marxa projectes i iniciatives relacionades amb l’estalvi i l’autoconsum energètic, els residus, la mobilitat activa, la naturalesa, l’aigua i l’educació climàtica. Objectius de l’estratègia “Reacciona”, un full de ruta perquè els nostres pobles i ciutats prioritzen el medi ambient en les seues polítiques locals.

L’edició d’enguany compta amb un pressupost de més de 23 milions d’euros repartits en nou línies de subvenció.

En l’àmbit de l’autoconsum energètic en edificis municipals s’hauran invertit 6 milions d’euros en equipaments públics de 159 municipis, dels quals una part important ja ha aprovat una ordenança per a agilitzar les instal·lacions solars fotovoltaiques en els habitatges i també bonifica l’IBI a les persones que col·loquen plaques en el terrat o en el sostre de les seues cases.

Quant a la gestió de residus domèstics i assimilables mitjançant la implantació dels Plans Locals, enguany es destinaran prop de 2 milions d’euros en inversions per al compostatge domèstic i comunitari, la recollida de residus porta a porta, l’adquisició de maquinària per al processament de la palla de l’arròs i evitar la seua crema en el camp o l’aprofitament dels bioresidus.

Respecte a la gestió d’espais naturals, es subvencionen actuacions en Paratges Naturals Municipals com per exemple la conservació d’espècies amenaçades o el control de canyes i vegetació en rius i barrancs.

Pel que fa a la mobilitat sostenible i educació ambiental, el pressupost per a l’execució de vies de ciclovianants d’interès natural ha arribat als prop de dos milions d’euros.

Així mateix, es consolida l’aposta pels entorns escolars lliures de trànsit. Sobretot en les hores punta d’entrada i d’eixida, i afavorint els espais de trobada i convivència.

Una altra iniciativa que repeteix és el programa ‘50/50’, en el qual actualment participen 41 centres públics amb l’objectiu de reduir el consum energètic.

Tenint en compte que el terreny forestal ocupa actualment el 56% del territori de la Comunitat Valenciana s’han anat incrementat les ajudes anuals. La gestió forestal i la prevenció d’incendis fins als 8 milions d’euros, amb accions com la reparació de camins i pistes forestals, etc.

Cal recordar també que mitjançant l’estratègia ‘Reacciona’ s’han invertit prop de 30 milions d’euros. Per a millorar les xarxes de proveïment d’aigua potable i de sanejament.

74 milions d’euros per a la mitigació i l’adaptació al canvi climàtic

Comarcal.TV

74 milions d'euros per a la mitigació i l'adaptació al canvi climàtic

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés