8 localitats de la Costera, la Vall d’Albaida i la Safor celebren les falles a la tardor gràcies a la Diputació de València i el Gremi d’Artistes

Reprodueix vídeo

8 pobles celebren falles a la tardor

Una trentena de municipis estan vivint les Falles en plena tardor. I 8 d’ells pertanyents a les nostres comarques centrals. Es tracta de pobles sense tradició o també d’escassa activitat fallera als que la Diputació i el Gremi d’Artistes Fallers volen apropar la festa josefina. Aquest és el quart any consecutiu d’una iniciativa que a nàixer després de la pandèmia al marc de les ajudes que la institució provincial concedeix a distints sectors tradicionals vinculats a les festes. En aquest cas concret, la subvenció arriba als 300.000 euros i alhora es tradueix en la iniciativa del Gremi de plantar falles en pobles d’onze comarques valencianes.

La major part s’han plantat i cremat durant el pont del 9 d’octubre com és el cas de Llanera de Ranes. Altres ho feren el cap de setmana posterior com l’Alcúdia de Crespins amb un monument de l’artista xativí Xavier Herrero i que, a més, va servir per a potenciar a la recentment creada comissió la Sénia. Aquests dies és Albaida qui llueix el seu cadafal a la plaça Major com veiem a les imatges. Altres pobles ho faran en novembre com passarà a Benigànim i Estubeny. I a més a més, Millares i l’Olleria plantaran cadafal en desembre.

Un total de 30 artistes, molts d’ells joves que donen els seus primers passos en l’univers creatiu de les falles, han participat en aquesta nova col·laboració de la Diputació i el Gremi. Una col·laboració que tanmateix es tradueix en la plantà de monuments als carrers dels pobles poc acostumats a gaudir de l’art faller.

8 pobles celebren falles a la tardor

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés