La Guàrdia Civil de Xàtiva, la demarcació de la província amb menor taxa de criminalitat, celebra el dia de la seua patrona, la Verge del Pilar

Reprodueix vídeo

Acte institucional Guàrdia Civil a Xàtiva

La Guàrdia Civil de Xàtiva tornava aquest 12 d’octubre a celebrar el seu tradicional acte del Pilar, després de dos anys d’absència per la covid. Una cita que, degut als últims dies de pluges es va traslladar al Gran Teatre.

L’esdeveniment s’obria amb l’ofrena de flors a la Verge a càrrec de les falleres majors Laura Hernández i Noa Esplugues. Seguidament la clàssica hissada de la bandera donaria pas al repartiment de condecoracions a diversos agents i autoritats pels serveis extraordinaris prestats. Així es va distingir a la magistrada Susana Serra; als sergents primers Francisco Javier Martí i José Antonio Montalba; al cap primer  Manuel Benavente; als Guàrdies Civils Antonio López i Emilio Antonio Fernández; al cap primer Isidro Díaz i als Guàrdia Civil Alberto Castaño. L’empresa Hinojosa i José Antonio Martínez, inspector cap de la Policia Nacional de Xàtiva que es jubila enguany també foren reconeguts i es lliuraren premis de concursos de tir. El Guàrdia Civil Óscar Najera aconseguiria la primera posició en tir de precisió amb arma curta.

Al torn dels discursos, el capità de la Guàrdia Civil de Xàtiva, Pedro Rafael Plaza, destacaria que la demarcació compta amb la taxa de criminalitat més baixa de la província.

El capità també anunciaria la centralització de serveis al quarter xativí durant els propis mesos com el grup especialitzat contra delictes de violència de gènere, de recent creació.

A més Plaza va enumerar les operacions coordinades en la demarcació que ha acabat amb la detenció de bandes.

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, també va destacar que la Benemèrita és una institució molt arrelada en la ciutat.

Un emotiu homenatge als guàrdia civils caiguts en acte de servei, l’himne del cos i el d’Espanya donarien per conclòs l’acte institucional.

Acte institucional Guàrdia Civil a Xàtiva

Comarcal.TV

Acte institucional Guàrdia Civil a Xàtiva

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés