Ada Vadillo, del l’IES Jaume I d’Ontinyent guanya el premi del Concurs Inspiraciencia del CSIC amb un relat sobre una xica que pateix un tumor maligne

Reprodueix vídeo

Ada Vadillo guanya el premi del Concurs Inspiraciencia del CSIC

L’IES Jaume I d’Ontinyent tanca el curs escolar 2022-2023 amb un nou premi, en un any en què diversos alumnes i professors del centre educatiu públic han sigut distingits en diferents certàmens, concursos i premis. L’últim ha arribat del Concurs Inspiraciencia. Una iniciativa del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) que acosta el pensament científic a través de l’escriptura de relats.

L’estudiant de 1r de Batxillerat Científic de l’IES Jaume I Ada Vadillo Martí ha sigut distingida amb el primer premi de la modalitat jove en català pel relat “Visc amb un llaç rosa”. Un escrit en el qual l’alumna de l’institut ontinyentí compte la història d’una jove que pateix un tumor maligne. A partir d’un diagnòstic d’anatomopatologia, la jove explica la història de la xica i la seua malaltia. Tot en un relat que combina l’emotivitat de la pròpia història amb l’explicació científica de l’adenocarcinoma d’úter. Càncer de coll uterí que afecta un 2% de les xiques joves.

Així Ada Vadillo va rebre el premi divendres passat, 30 de juny, en un acte celebrat en el Teatre Filharmònica d’Oviedo (Astúries). On es van entregar els diferents guardons de l’edició de 2023 de l’Inspiraciencia. Tanmateix el prestigiós concurs està organitzat pel CSIC, amb la col·laboració d’altres institucions científiques de renom. L’estudiant d’Ontinyent ha sigut premiada en la categoria jove en català.

Així que des de l’IES Jaume I d’Ontinyent han felicitat a Ada Vadillo Martí pel premi. També destaquen que és “el millor colofó per al curs 2022-2023”.

Ada Vadillo guanya el premi del Concurs Inspiraciencia del CSIC

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés