Aielo de Malferit acull l’XIè Concurs del Cant del Tord organitzat per APAVAL i “Amics del parany de la Vall d’Albaida”.

Reprodueix vídeo

XI Concurs Cant del Tord a Aielo de Malferit

El polígon de Sant Josep d’Aielo de Malferit va ser l’escenari de l’onzè Concurs del Cant del Tord, celebrat aquest dissabte 4 de novembre a l’eixida del sol, una trobada plena de germanor i alhora competitiva organitzada per l’Associació d’Amics del Parany de la Vall d’Albaida i l’Associació de Paranyers de València-Catalunya-Aragó i Balears, APAVAL, amb el patrocini de l’Ajuntament d’Aielo de Malferit i la Mancomunitat de la Vall d’Albaida. Una cita que cada any visita un poble de la comarca per posar en valor una de les seues tradicions més pioneres.

En aquesta onzena edició foren 11 els participants que acudiren amb 5 exemplars cadascun així que 55 tords foren avaluats pel jurat.

Una de les particularitats del concurs es que es fa cantar al tord en novembre, fora del seu temps natural, que és la primavera.

Pel que fa a la dinàmica del concurs, el jurat primer fa un acarament per apuntar quins tords canten i quins no. Dels que canten, moltes són les característiques  a valorar.

 Abans d’esmorzar tindria lloc el lliurament de premis, consistents en gàbies de tord. El primer premi va recaure en Eduardo, de Guadassèquies.

 En segona posició va quedar Enrique de l’Olleria i el tercer premi per a José Luis Albert. I així una vegada més es reconeix als paranyeres que lluiten en defensa d’aquesta cultura i tradició de la mà d’Apaval, associació que va nàixer en 1988 i que també posa en marxa altre concurs; en aquet cas de reclam vocal.

Concursos que demostren que la tradició del parany continua molt viva a la Vall d’Albaida.

XI Concurs Cant del Tord a Aielo de Malferit

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés