Aielo de Malferit modifica el Pla General per prohibir els projectes fotovoltaics a sòls no urbanitzables

Reprodueix vídeo

Aielo de Malferit modifica el Pla General per a Limitar les grans plantes solars projectes fotovoltaics a sòls no urbanitzables com el paratge de Cairent.

Elevar la protecció sobre el paratge de Cairent i prohibir projectes fotovoltaics que pugen afectar a aquest enclavament. Es a dir, limitar les grans plantes solars. Amb aquest objectiu l’Ajuntament d’Aielo de Malferit va demanar una modificació del Pla General que ara està tramitant el servei territorial d’Urbanisme. El plenari municipi ja va donar llum verda en abril a la nova regulació. En canvi, l’administració autonòmic ha sol·licitat més recentment que adapte el contingut al nou decret-llei aprovat pel Consell. Açò es per a accelerar l’impuls de les renovables i acotar els grans parcs solars en zones sensibles. Així si la modificació del Pla General d’Aielo limitava a 2,5% la superfície total de terreny que podien ocupar les plantes solars, la norma autonòmica eleva el percentatge fins el 3%.

I és que molt és l’alarma social generada per la creixen sol·licitud d’autoritzacions de grans projectes de renovables a la localitat i a la comarca. Per exemple, la companyia Premier contempla al Cairent una macroplanta solar de 65 hectàrees de superfície i 20 torres d’alta tensió. Açò a través d’una inversió pressupostada en 26 milions d’euros. I el camí de Cairent és precisament el que la promotora vol emprar com accés al futur parc fotovoltaic Montesa III. Connectaria amb la subestació d’aquesta localitat a través d’una línia d’alta tensió de 6,5 quilòmetres que travessaria la Serra Grossa.

Ara els canvis introduïts pel consistori inclou la prohibició expressa d’assentar plantes fotovoltaiques tant en aquesta zona com en altres dos àmbits de sòl no urbanitzable. La proposta també contempla una sèrie de prohibicions encaminades a garantir la protecció de la vegetació, la fauna, els sòls, els recursos hídrics i el paisatge de Cairent.

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés