La Diputació d’Alacant mobilitza 161 milions de fons extraordinaris en aquest 2023 per als municipis de la província

Reprodueix vídeo

Alacant injectarà  més de 160.8 milions

La Diputació d’Alacant injectarà el 2023 més de 160,8 milions d’euros extraordinaris als municipis de la província per a combatre la crisi econòmica, energètica i social, reforçant les ajudes dirigides a autònoms i pimes, col·lectius vulnerables i ajuntaments. Aquesta partida, que es sufragarà amb romanents i és la més alta en la historia de la institució, s’incorporarà als primers mesos de l’any i completarà les inversions recollides en el pressupost ordinari, que ascendeix a 283,7 milions d’euros.

Aquestes inversions extraordinàries permetran, per un costat, reforçar les distintes línies d’ajudes destinades a autònoms, pimes, micropimes i professionals per a fer front a la crisi econòmica i energètica, que passaran dels 18 milions del passat any a un total de 40 en aquest 2023.

Per altra banda s’incrementa a 15 milions d’euros, front als 9 del 2022, les subvencions als ajuntaments per a prestacions socials extraordinàries. D’aquesta forma, la institució provincial vol contribuir a combatre la pobresa energètica i ajudar a les famílies més vulnerables.

Mazón també ha avançat que es reeditarà el programa de Bo Consum que passarà de 18 a 20 milions d’euros. L’objectiu del qual continua sent recolzar al comerç de proximitat i abaratir la cistella de la compra.

 Gràcies a aquest ambiciós programa inversor es preveu, tanmateix, reforçar el Pla Més A Prop d’obres municipals que passa de 30 a 43,5 milions d’euros. I al marc del pacte arribat amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, es tornarà a dotar el Pla d’Infraestructures Socials amb 5.900.000 euros.

Alacant injectarà  més de 160.8 milions

Comarcal.TV

Alacant injectarà  més de 160.8 milions

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés