Albaida accelera les gestions per adequar el MitMac, el museu del toc manual de campanes que per a aquest 2023 compta amb dues línies de finançament

Reprodueix vídeo

Albaida accelera les gestions per adequar el MitMac

Aquesta setmana s’ha celebrat la primera reunió tècnica de la comissió de seguiment del projecte del Mitmac d’Albaida, el Museu Internacional del Toc Manual de Campanes pel qual la localitat ha sigut reconeguda amb la declaració de Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. L’objectiu? Agilitzar els tràmits per a la consecució d’aquest ambiciós projecte. El consistori compta amb dues línies de finançament per a aquest 2023. Per una banda disposa de 237.000 euros; 150.000 aportats per la Generalitat Valenciana i 87.000 per l’ajuntament per a millorar l’accessibilitat, condicionar i adequar el museu i reparar unes goteres en les dependències on s’obrirà l’espai.

A més el consistori junt a la Generalitat i la Diputació aniran dotant de contingut el museu amb una inversió global d’1 milió d’euros que s’invertiran enguany i el proper 2024 tal i com fixa el conveni signat entre les tres administracions. Finalment aquest any arribaran 500.000 euros per anar incorporant el material, gravacions i documentació que conformaran el museu.

Com veiem el Mitmac és un projecte molt potent amb una inversió global d’1,3 milions d’euros. Un museu per a difondre un element patrimonial d’Albaida, que la localitat manté de forma ininterrompuda des de fa més de vuit segles. L’espai servirà també per atraure visitants i potenciar el turisme i s’espera que òbriga portes en 2024.

El MitMac s’instal·larà al Palau dels Milà i Aragó, històric edifici construït entre els segles XVI i XVII que presideix la Plaça Major d’Albaida. Finalment alberga el Museu Internacional de Titelles, ITA i l’Espai de la Festa i que el convertirà en un centre cultural de referència.

Albaida accelera les gestions per adequar el MitMac

Comarcal.TV

Albaida accelera les gestions per adequar el MitMac

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés