Albaida corona a Maria Bellver i Marta Soler com Regines de Fira i Festes

Reprodueix vídeo

Albaida corona a les Regines de Fira i Festes

Albaida es va engalanar el dissabte 8 de juliol per a celebrar la Coronació dels Regines Major i Infantil de la Fira i Festes 2023, Maria Bellver i Marta Soler. L’acte més tradicional i cerimonial que dona el tret d’eixida a les celebracions es va celebrar a la Plaça Major. Davant del seu impressionant Palau i ho feia amb novetats.

En primer lloc l’alcalde Alejandro Quilis fou l’encarregat d’entregar la insígnia de la ciutat a Xavi Palop, president de la Comissió de Festes Verge del Remei 2023. Anomenant-lo així oficialment com màxim representant masculí.

Seguidament el protagonisme seria per a la Regina infantil, Marta Soler.

Qui fou coronada per la seua antecessora i també cosina, Àngela. D’ella també va rebre la banda que acredita el seu càrrec. I la ja Regina seria l’encarregada de rebre a tota la seua cort infantil. Un grup ben nombrós que de segur ompliran de rialles i tendresa cadascun dels actes festers.

I ara sí pujaria a l’escenari, acompanyada pel president de la comissió, Maria Bellver. L’elegida de totes les joves nascudes en 2005 com Regina d’Albaida per a aquest exercici. La màxima representant del passat any, Nerea, li entregaria la banda i la corona. La seua Cort d’Honor desfilarien junt als festers per ser també presentades i presentats.

Tots ells, amb Maria i Marta al capdavant, es converteixen en representats de la Fira de Sant Jaume.

Que està a punt de celebrar-se i de les festes patronals que tenen lloc en octubre i que es caracteritzen per ser punt d’encontre d’albaidins i albaidines; unes festes obertes i inclusives, dirigides a majors i menuts i als visitants que gaudeixen d’uns dies de tradició, cultura i excel·lent gastronomia. A l’octubre els passa carrers, l’ofrena,, la processó a la Mare de Déu del Remei, l’entrada de bandes i de Moros i Cristians i la resta d’actes emanaran germanor i convivència durant els dies grans de la ciutat.

I aquesta, com diem, fou una nit amb novetats i també amb sorpreses i incògnites ja que, des del seu arrencament, ni els presentadors coneixien qui exerciria de mantenidor.

I ja ben entrat l’acte fou moment de desvetllar la incògnita. Josep San Juan, el prestigiós artista vidrier d’Albaida es convertia en el mantenidor d’aquest 2023.

Aquesta fou una vetllada màgica per als protagonistes però també per a tot el públic ací congregat que va poder seguir i gaudir d’un acte d’excel·lent muntatge i realització a càrrec de l’empresa Tot Música 2, de l’Alcúdia de Crespins.

Albaida corona a les Regines de Fira i Festes

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés