Albaida es concentra contra els discursos d’odi al col·lectiu LGTBIQ+ després de que un veí arrancarà les banderes arc de Sant Martí de la façana de l’Ajuntament

Reprodueix vídeo

Albaida es concentra contra els discursos d’odi al col·lectiu LGTBIQ+

Desenes de persones es concentraven en la vesprada del dimecres, 5 de juliol,  enfront de les portes de l’Ajuntament d’Albaida per a condemnar els “discursos d’odi” contra el col·lectiu LGTBIQ+. Tot després de que un veí arrancara les banderes arc de Sant Martí de la façana del consistori i col·locara una bandera preconstitucional.

A la concentració convocada per la Vall Diversa, s’han sumat col·lectius de les comarques pròximes, com la Safor, l’Alcoià i la Costera. Com no, els representants públics s’han unit a l’acte.

Els convocants llegien un manifest. En finalitzar l’acte es desplegava des del balcó del consistori una bandera arc de Sant Martí amb les signatures de tots els participants. Arreplegant així el simbolisme de “l’agermanament, pau, orgull, convivència, tolerància, acceptació, respecte, lluita i reivindicació de tot un poble”.

Els membres dels col·lectius assenayalaven que “després de molts anys de silenci i violència, persones valentes de la comarca, s’han posat en marxa per a dir ja n’hi ha prou a la LGTBIfobia, perquè volen viure visibles i sense por als nostres pobles”. Per això en aquesta concentració demanaven a la societat “una responsabilitat és col·lectiva”.

L’acte ha servit per a fer palès la necessitat de seguir treballant, des de les institucions públiques i des dels centres educatius amb plans, normes i campanyes per a evitar la violència LGTBIQ+fòbica.

Albaida es concentra contra els discursos d’odi al col·lectiu LGTBIQ+

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés