Albaida inaugura l’Espai de la Festa al Palau

Reprodueix vídeo

Albaida inaugura l’Espai de la Festa al Palau

Albaida inaugurava aquest diumenge 26 de març l’Espai de la Festa, una exposició permanent que recull la història de la Festa al Palau, de manera ordenada i explicada. Una iniciativa que sorgia del conveni signat entre l’Ajuntament d’Albaida i la JUCEF, la Junta Central de Moros i Cristians. Fa més d’un any que es va començar a recollir peces, fotografies, vídeos, sons i objectes singulars que formen part d’aquest espai. L’exposició és una col·lecció viva que anirà creixent amb aportacions al llarg del temps i on han col·laborat moltes famílies i filaes del municipi.

A més la mostra es pot verue, com exemple el vestit que va portar en 1840 l’últim Capità de la Soldadesca d’Albaida, Vicent Ferrer, conservat per la família Llinàs i restaurat als anys 60; el pergamí que l’any 1991 es va concedir a Jorge Boronat com a fundador de la Festa de Moros i Cristians fins elements del 2020. Història viva de tot un poble.

I l’obertura d’aquest Espai de la Festa, primer pas del PLEUC per tal de convertir el Palau d’Albaida en un centre de referència.

Finalment una planificació estratègica per fer del Palau dels Milà i Aragó un centre cultural actiu que ara es fa encara més gran.

Albaida inaugura l’Espai de la Festa al Palau

Comarcal.TV

Albaida inaugura l’Espai de la Festa al Palau

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés