Alerta en Xàtiva per l’onada de calor al pronosticar-se 47 graus per a aquest dijous

Reprodueix vídeo

Xàtiva fregarà un rècord històric de temperatura

Les prediccions meteorològiques per als propers dies han elevat el nivell d’alarma en Xàtiva. Segons l’AEMET l’onada de calor podria fregar un registre històric aquest dijous 10 d’agost. Acostumada així a liderar la classificació de temperatures màximes en estiu, l’organisme augura que la capital de la Costera arribarà als 47 graus en una jornada tòrrida, de tremenda basca on la mínima no baixarà de 23 graus. De confirmar-se la dada es situaria un punt per damunt dels 46º C que es registraren a principis de juliol del 2015, amb la jornada més calorosa dels últims anys. La xifra màxima en virtut dels registres més recents es va donar el 1994 i fou de 47,2º.

A més, en el que duguem d’estiu ja són alguns els dies que s’ha superat els 40º a la capital de la Costera. El 2 d’agost foren 42,9 i la temperatura no va baixar dels 33 fins passada la mitjanit. També el passat juliol ja ha sigut més calorós de l’habitual ja que es va tancar amb una temperatura mitjana de 29,1º, 1,6 graus per damunt del normal. Una situació així que es repeteix any rere any i que a peu de carrer es viu amb resignació.

L’onada de calor va a deixar registres inusualment alts en gran part de la Península Ibèrica. On la temperatura mitjana a la que arribarà Espanya demà dimecres 9 d’agost probablement constituisca un rècord per a eixa data des de 1950.

Xàtiva fregarà un rècord històric de temperatura

Comarcal.TV

Xàtiva fregarà un rècord històric de temperatura

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés