Alfarrasí acull l’acte mes solemne de les Festes Patronals amb la multitudinària processó a Sant Roc i al Crist de l’Agonia

Reprodueix vídeo

Alfarrasí acull l’acte mes solemne de les Festes Patronals

Alfarrasí acollia la nit del diumenge 20 d’agost un dels actes més importants dins de les Festes Patronals: la processó a Sant Roc i el Crist de l’Agonia. Un dia dedicat al seu patró i al Crist de l’Agonia dins de les festes de Moros i Cristians. Amb una devoció que es remunta a mitjans del segle XVIII.

La primera imatge en eixir de la parròquia va ser Sant Roc al que seguiren de prop les comparses de Moros i Cristians, qui també actuen com a portadors.

Les bandes de música marcarien el ritme de les respectives processons.

Tot seguit seria el Crist de l’Agonia qui recorreria els carrers del poble  a qui els xiquets que han pres la Comunió aquest acompanyaven per tal de rendir-li culte durant la processó.

Festers, veïns i visitants van acompanyar un any més amb moltíssima devoció a les dues imatges pels carrers d’Alfarrasí. Tot per seguir una de les tradicions religioses més arrelades entre els seus. Sens dubte, la processó més solemne i multitudinària en quant a nombre de participants. On veïns i devots que visiten la localitat desfilen en processó per a honrar al patró dels peregrins, malalts, dels falsament acusats i els invàlids. Uns carrers que s’engalanen específicament per a aquests actes tan especials per als veïns. I on les imatges dansen al ritme de la marxa, il·luminades amb els ciris dels devots.

Sant Roc va ser el primer en finalitzar la processó, on es va disparar un castell de focs d’artifici per a donar-li la benvinguda de nou a l’església i procedir amb l’entrada del Sant al temple.

El Crist de l’Agonia va protagonitzar la recta final del recorregut fins a l’Ermita. On també es va procedir a una xicoteta celebració dins del temple. En la que els devots van cantar al Crist per a concloure una jornada molt emotiva a Alfarrasí, plena de fervor i de solemnitat.

Alfarrasí acull l’acte mes solemne de les Festes Patronals

Comarcal.TV

Alfarrasí acull l’acte mes solemne de les Festes Patronals

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés