Alfarrasí es prepara per a les seues festes patronals i de Moros i Cristians que del 12 al 21 d’agost ompliran de color i d’actes el poble

Reprodueix vídeo

Alfarrasí es prepara per a festes

El dissabte 12 d’agost a la mitjanit amb la cavalcada humorística a càrrec de totes les comparses, Alfarrasí enceta les seues festes patronals i de Moros i Cristians 2023 en honor al Crist de l’Agonia, la Santa Creu i Sant Roc, que és el seu patró. Així fins al 21 d’agost on de matinada té lloc la tradicional cordà, el poble s’ompli de color amb múltiples actes festius programats i pensats per a totes les edats.

Els moros i cristians són una festa que posseeix un gran arrelament a Alfarrasí. El seu origen és el resultat de la quantitat de diferents cultures que han habitat aquesta localitat valldalbaidina. En l’actualitat són nou les comparses que commemoren la victòria cristiana en mans del rei Jaume I, en 1244.

Unes festes, com veiem, que perduren en el temps i que any rere any cobren major importància per ser més participatives.

 I una vegada les festes posen el seu fermall d’or, Alfarrasí celebra les novenes al Santíssim Crist de l’Agonia en l’església; enguany del dimecres 23 al dijous 31 d’agost i sempre a les vuit de la vesprada.

Alfarrasí es prepara per a festes

Comarcal.TV

Alfarrasí es prepara per a festes

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés