Alfarrasí tanca la Setmana Santa amb la festa de l’angelet

Reprodueix vídeo

Alfarrasí tanca la Setmana Santa amb la festa de l’angelet

El diumenge de Pasqua, Alfarrasí tanca la seua Setmana Santa amb la seua tradició més arrelada, la festa de l’Angelet de la Corda. Veïns i visitants, molt puntuals, es congreguen a les nou del matí a la Plaça Major per a presenciar aquet singular acte en què la xiqueta Laia Estellés, vestida d’àngel es llisca per una corda que creua la plaça d’un extrem a altre i baix un núvol blanc per arribar al punt on es troba la verge; moment en què retira el vel a la imatge, simbolitzant així l’anunci de la resurrecció de Crist.

Laia Estellés Murillo ha estat enguany l’encarregada d’escenificar l’angelet de la corda. Ella fou l’elegida entre els cinc aspirants i es converteix, a més, en la segona de la família en ser angelet, després de sa tia Mati, que ho feia als 80.

 Una festa declarada d’Interès Turístic Provincial el que atrau a nombrosos visitants. A més del vol compta amb despertà a les 7 del matí; missa a l’església de Sant Jeroni a les nou i mitja i el posterior esmorzar popular.

Aquesta costum tan característica d’Alfarrasí compleix enguany 111 anys. Es remunta a l’any 1912 quan un veí, José Ramón Esteve, va presenciar l’acte al municipi de Tudela, en Navarra, quan prestava el servei militar.

Comarcal.TV

Alfarrasí tanca la Setmana Santa amb la festa de l’angelet

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés