Amb l’acte de Proclamació de Càrrecs i el Pregó, Benigànim dona inici a les Festes Patronals i de Moros i Cristians 2023

Reprodueix vídeo

Benigànim celebra la proclamació de Càrrecs i el Pregó

Benigànim va encetar el dissabte 19 d’agost les seues Festes Patronals i de Moros i Cristians en honor a Sant Miquel, la Divina Aurora i el Santíssim Crist de la Sang amb la celebració de la proclamació de la Regina de Festes i dels càrrecs festers, així com del pregó anunciador.

L’acte de Proclamació dona inici a unes festes patronals que es celebren conjuntament amb les de Moros i Cristians on els protagonistes són els joves de 18 anys que formen la comissió de festes, representats per una Reina, triada per votació, un President i una Junta.

L’acte va començar a les 20.00 de la vesprada a la Plaça Beata Inés. On es van reunir tots els festers molt elegants. Es va comptar amb la presència de la nova alcaldessa de Benigànim, Yovanna Herero. Així com de la regidora de Festes, Natalia Albert, la presidenta de la Junta Central de Moros i Cristians; Paula Llopis. També els Festers Majors del 2022; Marta Moscardó i Pablo Olivares. I com no, amb la Regina 2023; Mª Elena Herrero i el President de Festes, Adrián Ribes. Així com els representants de cadascuna de les filades de Benigànim que van pujar al escenari per ordre. Primer el bàndol cristià amb els templers, els Almogàvers, els Arquers i els bandolers. I després va ser el torn de les filaes de la mitja lluna; els sultans, els tuaregs, i els marrakets.

Menció especial per a l’ambaixadora cristiana, Inés Llopis de la filà Arquers i per a la capitania que ostenta la comparsa Taifes, amb els capità Juanvi Benavent i les ambaixadores Amparo Benavent i Inés Llopis.

Els presentadors d’enguany van donar inici a una nit màgica en la que poc a poc tots van prendre el seu lloc per donar pas als discursos. Els primers serien el president i Regina 2022. Que es van acomiadar del seu càrrec amb paraules d’agraïment i amb els millors desitjos per als festers d’aquest any.

I així va arribar el torn de paraula de la representant per excel·lència de les festes a Benigànim, l’actual regina, Mª Elena Herrero i del president de festes, Adrián Ribes.

Els Festers del 2023 van voler agrair l’estima i recolzament incondicional de les seues famílies fent-los entrega d’un detall.

Seguidament seria el torn de la President de la Junta Central de Moros i Cristians. Que va ser l’encarregada de presentar al pregoner, Juan Miguel Gutiérrez, veí de Benigànim amb una arrelada tradició festera.

Amb la disparada d’un castell de focs d’artifici concloïa l’acte de proclamació i Benigànim iniciava oficialment les seues Festes Patronals del 2023.

Benigànim celebra la proclamació de Càrrecs i el Pregó

Comarcal.TV

Benigànim celebra la proclamació de Càrrecs i el Pregó

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés