Amb una inversió de 9’7 milions, està en marxa el procés de licitació de l’IES Francesc Gil

Reprodueix vídeo

Amb una inversió de 9’7 milions, està en marxa el procés de construcció del nou IES Francesc Gil de Canals. Serà una realitat a finals d’any

El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, ha visitat la localitat de Canals, on acompanyat per l’alcaldessa de Canals, Mai Castells, es reunia amb la comunitat educativa de l’IES Francesc Gil. La intenció, en trets generals, era detallar-los la planificació de la Conselleria d’Educació pel que fa a la construcció del nou institut. S’invertirà al voltant de 9,7 milions d’euros. Ja està en marxa el procés de licitació.

El director general ha explicat a l’equip directiu de l’IES Francesc Gil i a les persones representants de l’AMPA i de l’alumnat del centre que al concurs públic per construir de nou aquest institut s’han presentat 15 empreses i en aquests moments el personal tècnic de la Conselleria que integra la mesa de contractació està baremant les pliques amb les ofertes econòmiques i tècniques presentades.

El termini de construcció del nou institut serà de 17 mesos i, quan acabe l’obra, serà un centre més gran que l’actual, ja que comptarà amb 690 llocs escolars, uns 200 més que la matrícula d’aquest curs, fet que donarà resposta a les necessitats educatives futures del municipi.

El nou IES Francesc Gil es construirà en la mateixa parcel·la de 7.374 m² de l’avinguda de les Moles que ocupa l’actual emplaçament. L’actuació consisteix en la demolició de totes les edificacions existents i la construcció d’un centre de nova planta amb un perfil de; 12 aules d’ESO, 6 aules de Batxillerat, 2 per estudis de Formació Professional, gimnàs, menjador per a 200 comensals i vivenda per al/la conserge. El nou institut s’ha projectat en dos blocs paral·lels units per una porxada comuna per permetrà l’aprofitament de la resta de la parcel·la. Així, allibera la major superfície possible d’espai per a jocs.

En la part nord es situarà el bloc principal, que al seu torn es divideix en dos; un bloc docent i el bloc de serveis i vivenda de conserge (d’una altura). Paral·lel a ell es projecta el segon bloc, que allotja el gimnàs, amb la seua dotació de vestuaris i lavabos, i el menjador.

En conjunt, els sistemes constructius emprats garanteixen el compliment dels estàndards d’estalvi energètic definits per la normativa vigent. A nivell d’instal·lacions s’ha projectat una climatització mitjançant Unitats de Tractament d’Aire (UTA) per a totes les dependències docents amb capacitat fred-calor i ventilació, garantint una correcta renovació de l’aire en tot moment. En aquesta mateixa línia, s’ha dissenyat un sistema d’alta eficiència energètica per mitjà d’equips d’aerotèrmica per al subministrament d’aigua calenta sanitària en el gimnàs i la cafeteria.

Per concloure, En total, la superfície construïda serà de 5.889,03 m² i la superfície dels espais lliures a la disposició de l’alumnat de 4.477,26 m².

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés