La campiona del món d’escacs, Anna Muzychuk serà protagonista en la tradicional partida simultània de la Fira d’Agost de Xàtiva

Reprodueix vídeo

Anna Muzychuk Fira d’Agost de Xàtiva

La campiona del món ucraïnesa Anna Muzychuk (Lviv, 1990) serà l’encarregada de realitzar la partida simultània d’escacs  emmarcada en la present edició de la Fira d’Agost 2022, i organitzada pel club d’escacs La Primitiva Setabense.

Aquesta es realitzarà per motius d’agenda finalment el dissabte 20 d’agost.

Anna Muzychuk és campiona mundial femenina d’Escacs Ràpid (2016) i també ha aconseguit convertir-se en la millor escaquista del món en Escacs Blitz en dues ocasions (2014 i 2016).

Va ser la quarta jugadora de la història en superar la puntuació ELO de 2600, arribant en juliol de 2012 fins als 2606 punts.

La ucraïnesa prové d’una família de jugadors d’escacs (la seua germana Mariya també va ser campiona del món en 2015), i a més és una activista per la igualtat i pels drets de les dones en l’esport, sent coneguda a nivell mundial per l’episodi que va protagonitzar en desembre de 2017 quan es va negar a participar en el Campionat del Món d’Escacs Ràpid i Llampeg a Riad (Arabia Saudita) perquè no volia estar «on a les dones se les tracta com a ciutadanes de segona», en paraules de la pròpia escaquista, qui va assegurar que «és trist perdre dos títols mundials, però és més trist encara perdre la teua dignitat».

D’altra banda, seguint amb les modificacions en el calendari esportiu vinculat a la Fira d’Agost 2022, el campionat d’escacs per equips que estava previst

Anna Muzychuk Fira d’Agost de Xàtiva

Comarcal.TV

Anna Muzychuk Fira d’Agost de Xàtiva

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés