Ontinyent viu la “històrica” apertura de portes del Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana

Reprodueix vídeo

 Apertura “històrica” del Museu Tèxtil d’Ontinyent

Ontinyent ha obert les portes del Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana a les visites del públic en general. Representants de l’Ajuntament, la Generalitat Valenciana, Caixa Ontinyent, la Diputació de València, Coeval, ATEVAL i el conjunt de la Fundació Museu del Tèxtil; empreses participants al projecte; membres del teixit associatiu local i de la família Revert (anteriors propietaris de la nau on s’ubica el museu) assistien a un acte on totes les intervencions coincidien en destacar aquest com un dia “històric” al qual s’arriba després d’un intens treball conjunt especialment als últims anys.

Un projecte “doblement coral” només pel treball sinó també pel finançament.

1’2 milions per a la I Fase (900.000 de la Generalitat i 300.000 euros de l’Ajuntament) i 2’3 per a la segona. Les obres de la qual s’han iniciat ara (600.000 euros de fons europeus, 500.000 de la Diputació i 1’2 de l’Ajuntament).

La consellera de de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, destacava que fins a arribar a aquest dia, la Fundació “ha transitat per camins complexos”, posant de relleu la implicació directa del President Ximo Puig i de la Generalitat.

El vicepresident de la Diputació de València, Carlos Fernández Bielsa, recordava l’esforç de la Diputació per participar també del projecte.

El President de Caixa Ontinyent, Pepe Pla, també destacava el treball conjunt i el caràcter històric de la jornada.

El President d’ATEVAL, Pepe Serna, apuntava al fet que el Museu és un projecte a mitjà i llarg termini.

Des de la coordinació del projecte de museïtzació intervenien el professor de Museografia de la UV Rafael Gil i la historiadora de l’Art i Màster en Patrimoni Marta Berlanga.

La I fase del Museu ja es pot visitar pel públic en general de 10:00 a 13:30 i de 17:00 a 19:30.

Apertura “històrica” del Museu Tèxtil d’Ontinyent

Comarcal.TV

Apertura "històrica" del Museu Tèxtil d'Ontinyent

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés