Ateval reclama recuperar la formació tèxtil universitària en la Comunitat Valenciana per l’alta demanda de professionals qualificats

Reprodueix vídeo

Ateval reclama formació tèxtil universitària

Ateval, l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana, ha participat en la reunió mantinguda en Feria Hàbitat amb representants del Campus d’Alcoi, el Consell Intertèxtil Espanyol, AITEX i la Federació Hàbitat d’Espanya. Per unanimitat, sol·licitar a la Conselleria d’Educació la recuperació de la formació universitària del grau en Enginyeria Tèxtil en la Comunitat.

L’estructura empresarial del sector tèxtil valencià, es caracteritza per estar clarament orientada a mercats globals. Està compost per 1458 empreses, amb una xifra de negocis de 2010 milions d’euros i 1041 milions d’exportació que actualment dona treball directe a 21.760 treballadors. Però en contra del sector juga l’avançada edat de les seues plantilles i l’alta demanda de professionals qualificats.

La mesura permetrà complementar, per una banda, el Màster Universitari en Enginyeria Tèxtil del que disposa el Campus d’Alcoi en col·laboració amb Aitex, sent un dels postgraus més demandats, així com l’oferta en Formació Professional que ja està present en les comarques de l’Alcoià i Vall d’Albaida, epicentres de la indústria tèxtil valenciana.

 El que permetrà una formació més tècnica i en contacte directe amb la realitat empresarial.

Ateval reclama formació tèxtil universitària

Comarcal.TV

Un grau per al tèxtil Ateval

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés