Barxeta celebra la I Fira de Roders amb un mercat tradicional i activitats com rutes, teatre, presentació de llibres, exposició i música de rondalla

Reprodueix vídeo

Barxeta celebra la I Fira de Roders

Barxeta ha reviscut i homenatjat el seu passat bandoler amb la celebració el diumenge dia 19 de novembre de la seua primera Fira de Roders. Una fira que ha comptat amb la presència destacada de Manel Arcos, escriptor i investigador nascut a Oliva, conegut els seus assajos sobre el bandolerisme valencià del segle XIX. I Barxeta, pertanyent a la comarca de la Costera ha sigut escenari d’aquesta fascinant època.

Els visitants van poder gaudir d’un ampli ventall d’activitats com rutes guiades, recreacions històriques, espectacles musicals, presentacions de llibre o tallers infantils.

Així, la primera cita del programa fou la ruta de roders guiada pel propi Manel Arcos i que va comptar amb molt de públic. Una passejada històrica que faria 4 parades.

I pel que fa al mercat, ple d’artesania, es va comptar amb una quinzena de parades desplegades per l’avinguda de Jaume I.

Una d’elles seria aquesta plena d’antiguitats, “De trastos i tresors”, de Ximo Tortosa, també veí de Barxeta.

Altre dels atractius fou l’exposició sobre el bandolerisme valencià per oferir una mirada profunda a la vida dels roders de l’època que s’inauguraria a les 14 hores a la Casa de Cultura. Per la vesprada l’actuació de la rondalla Agredolç posaria punt i final a la fira.

Barxeta celebra la I Fira de Roders

Comarcal.TV

Barxeta celebra la I Fira de Roders

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés