El cap de setmana del 21 al 23 d’octubre, Llutxent viatjarà a l’edat mitjana i recrearà al monestir la històrica Batalla dels Corporals

Reprodueix vídeo

Batalla dels Corporals Llutxent

Els actes de commemoració pel 600 aniversari del Monestir de Llutxent, en els quals la Diputació de València col·labora amb l’Ajuntament. Tindran el seu punt àlgid el cap de setmana del 21 al 23 d’octubre, per a tornar al segle XIII. Els seus carrers s’ambientaran amb atrezzo de l’època, es realitzarà una fira medieval, i es muntarà un campament històric.

Sens dubte l’esdeveniment principal serà la recreació històrica de la coneguda com a ‘Batalla dels Corporals i La Conquesta de València’. La batalla, datada en 1239, va ser un dels esdeveniments més importants de l’incipient Regne de València, i en ella va tindre lloc la gestació del Miracle dels Corporals, que va dotar a este fet de singularitat, expectació i gran devoció, i que desembocaria en la construcció del convent en 1422.

La corporació provincial, propietària d’aquesta joia arquitectònica, s’ha bolcat, mà a mà amb l’ajuntament de Llutxent

A més en l’organització de la qual serà la recreació de la batalla campal més gran que haja tingut lloc a Espanya.

A més de la recreació, tot aquell que s’acoste a Llutxent entre el 21 i 23 d’octubre podrà gaudir de diferents actes que ajudaren a oferir una visió molt precisa de com era la vida el 1239: la manera de vestir, armes, fira, fets que formaven part del dia a dia com una venda d’esclaus; un campament on s’exhibiran oficis i combats d’esgrima i inclús un concert de música del segle XIII.

Batalla dels Corporals Llutxent

Comarcal.TV

Batalla dels Corporals Llutxent

 

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés