Bèlgida celebra l’entrada de moros i cristians plena de color i tradició i amb l’espectacle “El camí del Foc”

Reprodueix vídeo

Entrada de Moros i Cristians de Bèlgida

Bèlgida ha celebrat aquest dimecres 9 d’agost per la vesprada la seua gran entrada de Moros i Cristians i tot el poble va eixir al carrer per participar o contemplar un dels actes més esperats del programa. Encara que és relativament jove, aquesta cita s’ha consolidat gràcies al pur espectacle de color i tradició ofert per les cinc filades, quatre cristianes i una mora. Una gran representació que commemora les batalles que es lliuraren durant la Reconquesta.

Aquesta enlluernadora posada en escena que va fer als presents viatjar a altre temps l’encetava el bàndol cristià amb la  Filà Almudels on els membres més menuts els veiem muntat en carrossa. Seguidament va sorprendre un carrusel de tres amazones de la quadra LCD.  També una esquadra de dones i  altra de dones, guerrers tots de colors terrosos i amb llances com armes  ens demostrarien que estan ben preparats per a lluitar.  Acompanya la Unió Musical Belgidense.

Segueix la Filà Gaditanes, qui  també compta amb xiquets que repartirien al públic un olorós romaní. La formen dues esquadres oficials,  les primeres duen trages molt flamencs en blanc i lunars violant i ventalls a la mà. Tanmateix les altres desfilen amb camisa blanca plena de volants i falda amb estampant floral. Totes marxen al so de la música de “La Banda” d’Alfarrasí.

Ara són les corsàries les que entren a conquerir la vila, filà que compta amb  esquadra infantil i  l’esquadra oficial de negre i daurat i amb una calavera com collar. Les botes mosqueteres i el barret les identifiquen.

 A continuació els espectadors es quedarien bocabadats amb l’espectacle “El camí del foc”.

Seguidament veiem a les Belgidaves, filà nascuda al 2016. La seua esquadra oficial, de vellut roig i daurat i amb espases com armes marxa al so de l’Agrupació Musical Ben Bons de Bèlgida.

Com comprovem fins ara aquesta entrada de Bèlgida no deixa a ningú indiferent i any rere any es supera gràcies a la riquesa de les vestimentes, el colorit, la música i la presència de carrosses i cavalleries.

L’acte continua amb l’entrada del bàndol moro formada per la Filà Alfambrats que compta amb 25 components.  Com aperitiu a la seua desfilada gaudim d’un ballet d’africanes. I ara sí amb l’esquadra Alfambrats Salvatges la fastuositat i fantasia ompli les seues vestimentes i les cares dels seus membres. Els acompanya la SIM de Benigànim.

Un espectacle que continuava amb el ballet d’Alicia i l’esquadra Alfambrats del desert amb cavall batedor. Tanca el grup musical d’Albaida.

I d’aquesta atmosfera especial que ens deixa l’entrada morocristiana el poble de Bèlgida continua en festes amb tres dies per honrar als patrons.

Entrada de Moros i Cristians de Bèlgida 

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés