Bèlgida tanca les seues festes patronals eixint al carrer per participar en la processó en honor a l’Ecce Homo

Reprodueix vídeo

Processó Ecce Homo de Bèlgida

Bèlgida honrava al seu patró Sant Llorenç, el 10 d’agost. Un dia després el torn fou per a la Santíssima Trinitat però és l’Ecce Homo al que els veïns li professen gran devoció. Així la jornada del dissabte 12 d’agost tot el poble eixia al carrer per participar o contemplar la solemne processó anunciada pel volteig de campanes.

Una cita que s’enceta amb la bella imatge eixint del temple amb les notes de l’himne d’Espanya i que es disposa en anda arrossegada i amb els fanals encesos. Els xiquets vestits de comunió encapçalen una comitiva que tancarà el clergue i les autoritats municipals. Als costats, els veïns ben mudats per a l’ocasió, acompanyen a l’Ecce Homo amb els seus ciris i tots passen per carrers profusament decorats gràcies al concurs inclòs al programa de festes.

L’Ecce Homo descansa durant l’any en la seua capella de l’església de Sant Llorenç.

En l’altar major té, a més del Sagrari, un Ecce Homo de talla moderna, datat de 1940. “Aquest és l’home” és la traducció de l’Ecce Homo i són les paraules pronunciades per Poncio Pilato quan va presentar a Jesús de Natzaré davant la multitud hostil. Una escena que succeix després de la de Crist lligat a la columna, la flagel·lació i la coronació d’espines. La imatge de Bèlgida està vestida amb túnica del color de la sang i brodats en or.

Després de visitar cada racó la imatge torna de nou al temple. Ja dins se li canten els gojos per rendir-li homenatge. Novament a l’exterior i per tota la plaça la pirotècnia Aitana de Bèlgida li ofereix aquest espectacle de foc. Però no podria oferir el gran castell que cada any posa el fermall d’or a les celebracions, el que ha suposat una decepció per a un poble amb ADN coeter.

Però aquest contratemps no fa desmerèixer tot el viscut en les festes patronals que any rere any suma nous actes i noves iniciatives que venen de la mà dels veïns i associacions del poble.

Cansats però satisfets d’unes festes patronals que han comptat amb una assistència massiva de públic que han pogut gaudir d’un ventall d’actes de totes les vessants, esportius, culturals, de moros i cristians, religiosos i molta música que els ha fet ballar a tots fins la matinada.

Processó Ecce Homo de Bèlgida

Comarcal.TV

Processó Ecce Homo de Bèlgida

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés