Bellús aposta per l’art urbà i recupera un espai degradat amb un mural que posa en valor el seu ric patrimoni hidrològic

Reprodueix vídeo

Bellús aposta per l’art urbà

Bellús ha posat en valor el seu patrimoni hidrològic amb la inauguració d’aquest mural “Les Naiades de Bellús”, obra dels artistes Valentina Vacó i Alex Rispal, de Estudio Bicéfalo de Madrid. Ubicat al carrer Heliodoro Madrona, en ple centre, aquest treball es converteix en un excel·lent instrument per a convertir un espai degradat en un reclam cultural i turístic. En ell es plasma la història del municipi i la seua relació amb l’aigua i fonts, i és que cap recordar que fins els anys 70 del segle passat i durant segle i mig, Bellús fou lloc de peregrinació pel seu balneari que oferia tractaments termals d’alt valor medicinal i inclús va arribar a comptar amb una planta embotelladora que exportava les seues aigües per tot el país.

El mural també recorda un dels grans patrimonis de Bellús, la Cova de la Petxina. Jaciment d’art rupestre que parla del poble com espai habitat des de fa molt de temps.

El treball s’ha realitzat sobre la paret junt al solar del que serà una futura plaça. On hi havia una vivenda a punt d’esfondrar-se que va adquirir l’Ajuntament.

El projecte de la plaça ja està realitzat però s’està a l’espera d’autorització de Patrimoni.

A més un espai degradat que es transforma amb l’art urbà com protagonista i amb altres actuacions que arribaran ben prompte.

Bellús aposta per l’art urbà

Comarcal.TV

Bellús aposta per l’art urbà

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés