Bellús celebra la processó del Crist de la Bona Mort, que uneix religiositat i pirotècnia, declarada d’interès turístic autonòmic

Reprodueix vídeo

Bellús celebra la processó del Crist de la Bona Mort

Ni la forta tempesta prèvia de pluja i vent va poder amb un dels actes més especials de la Vall d’Albaida i orgull de tots els bellusers. La processó del Santíssim Crist de la Bona Mort que ompli els carrers de llum i pólvora. I si cada any aquesta és una cita espectacular i singular, la d’aquest 2024, celebrada el diumenge 17 de setembre per la vesprada, ha sigut encara més especial. Ja que ha rebut la distinció de Festa d’Interès Turístic Autonòmic. I també per commemorar-se el 30 aniversari de l’associació de Tiradors de Coets.

La particularitat radica en que la solemnitat dels passos religiosos i el culte dels feligresos al Crist de la Bona Mort es barreja durant tota la processó amb el fum, l’estridència i la vistositat que caracteritza a la pólvora, materialitzada en forma de coets. I més de 1000 es van llançar durant tot el recorregut. Un esdeveniment multitudinari en el que els participants van rendir culte a la imatge del Crist de la Bona Mort. Talla de Jesús crucificat de 1941, bellament engalanada amb roses roges, que és duta a coll per 8 portadors. El moment més emotiu és quan, ja arribant a l’ermita, abans d’entrar en ella, els coeters formen un túnel amb els coets per on passa el Crist, una ofrena de foc al copatró de la localitat que posa els pèls de punta.

I és que, efectivament, aquest espectacle pirotècnic és un atractiu reclam per a, ja no centenars, sinó milers de persones i autoritats polítiques.

I quan parlem de foc, sempre hem de ser molt curosos. Ja al final, l’experiència i professionalitat dels membres de l’associació de coeters va impedir que un incident provocarà mals majors.

I ja acabada la processó els focs continuarien al cel amb el gran castell a càrrec de la pirotècnia Aitana de Bélgida.

El dilluns 18 de setembre Bellús posava el fermall d’or a les seues festes amb el dia dedicat als Sants de la Pedra.

Bellús celebra la processó del Crist de la Bona Mort

Comarcal.TV

Bellús celebra la processó del Crist de la Bona Mort

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés