Benicolet celebra la festivitat del Santíssim Crist de la Fe que culmina amb la multitudinària processó plena d’ofrenes de foc

Reprodueix vídeo

Festivitat del Crist de la Fe de Benicolet

Benicolet és altre poble de la Vall d’Albaida que està immers en les seues festes patronals. Malgrat que arrancaren el 3 d’agost i conclouen el 13, tres són els dies grans on s’honra als seus patrons. El dia 6, festa de les xiques, es dedica a la Puríssima Concepció; el 7, festa dels xics, a la Divina Aurora. Ahir dimarts, tot el poble i molts convidats professaren la gran devoció que senten pel Crist de la Fe.

Una jornada que compta amb els seus propis festers, sent enguany la família Climent-Catalá la patrocinadora.

La família Climent-Catalá, formada per 5 germans, 1 d’ells Alberto, qui fou Capità Moro 2022 d’Ontinyent, va tenir l’honor de desfilar davant la imatge en la processó de vesprada. Són nascuts al poble i foren els seus avantpassats els que atresoraren al Crist de la Fe durant la Guerra Civil.

Uns festers que al seu dia van haver de matinejar per participar en tots els actes, el primer la sorollosa despertà a les vuit del matí.

La processó, que s’encetava a les nou i mitja de la nit també va comptar entre els convidats amb autoritats de la comarca.

Aquesta cita solemne encetada per la banda de cornetes “Mare de Déu Blanqueta” del Grau de Gandia va ser emotiva i molt participativa. Acompanyant a la imatge, a més dels  veïns, portant ciris rojos, veiem desfilar als càrrecs de les comparses, entre elles les bandoleres. Elles enguany han ostentat la capitania i  també a tots els festers.

D’aquesta processó també destaquen les ofrenes de foc que al llarg del recorregut se li ofereix al Crist de la Fe tan venerat i volgut al poble. Un poble al qui l’alcalde agraeix la seua col·laboració durant les festes.

Unes celebracions que hui ha dedicat el dia als xiquets i xiquetes i que continuaran amb partides de pilota fins al 13 d’agost, reservant el dia anterior per als jubilats.

Dia del Crist de la Fe de Benicolet

Comarcal.TV

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés