Benigànim celebra la festa de la Beata Inés de forma multitudinària amb la missa presidida per l’arquebisbe de València i una processó repleta de Miracles

Reprodueix vídeo

.Benigànim celebra la festa de la Beata Inés

Benigànim, després de dos anys de restriccions ha tornat a viure de nou amb tot el seu esplendor la festa en honor a la beata Inés. El 21 de gener, el poble no dorm i després de les primeres solemnitats, a les set i les vuit es celebren les misses de comunió, es passa a la missa pontifical a les onze i mitja del matí i a la mateixa plaça de la beata, la que major multitud de pelegrins congrega. Una litúrgia enguany oficiada pel recentment estrenat arquebisbe de València, Enrique Benavent i a la que assisteixen les autoritats i la comissió de festers i festeres presidida per Javier Herrero, historiador, cronista local i un dels majors coneixedors de la vida de la Beata Inés.

Josefa Teresa Albiñana Gomar, coneguda com la Beata Inés, fou la primera dona valenciana en ser alçada als altars quan fou beatificada el 26 de febrer de 1888 pel papa León XIII. Va nàixer en Benigànim el 1625 i amb 18 anys va ingressar en l’ordre de les Germanes Agustines Descalces. Fins la seua mort el 1696, amb 70 anys, va romandre al monestir del seu poble, realitzant els oficis més humils

La seua vida espiritual intensa ha fet que la seua influència i fervor s’haja mantingut intacta al llarg dels temps. I en aquest dia són molts els devots que acudeixen a aquesta cita vinguts de poblacions properes i més llunyanes.

L’acte més popular és la processó que s’inicia a les cinc de la vesprada. Cada any el recorregut és diferent dels set que hi ha establerts. Aquesta manifestació religiosa es va iniciar als anys 50 quan arriba la imatge processonal obra de l’artista valencià Carmelo Vicent i donada per la il·lustre devota valenciana, la senyora Antonia Martíniez. Una de les seues característiques més peculiars és la decoració dels carrers, elaborada pels mateixos veïns per a rebre a la beta. I com no, les escenificacions i conegudes com “Els miracles”, que consisteixen en representacions d’escenes de la vida de la Beata Inés. Aquest és sens dubte l’element més vistós i que més simpatia desperta entre els assistents. Finalment la festa conclouria amb el sorteig dels festers de l’any que ve.

Benigànim celebra la festa de la Beata Inés

Comarcal.TV

Benigànim celebra la festa de la Beata Inés

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés