Benissuera demana ajuda a la Diputació per a iniciar la rehabilitació del Palau dels Bellvís

Reprodueix vídeo

La Diputació recuperarà el Palau de Benissuera

L’alcaldessa de Benissuera, Yolanda Úbeda, ha demanat ajuda a la Diputació de València per a iniciar de manera definitiva la rehabilitació del Palau dels Bellvís. Edifici que és un tresor patrimonial de gran importància per al desenvolupament del poble. Ho ha fet durant la visita de la vicepresidenta 1a i responsable de Cooperació. I Natàlia Enguix ha mostrat la seua predisposició a ajudar a una de les localitats més menudes de la comarca i província, amb menys de 200 habitants.

Enguix proposa fer la sol·licitud a través de la convocatòria per a recuperar patrimoni històric que comptarà amb 2,5 milions d’euros.

El Palau de Benissuera, BIC del segle XVI que va patir una solida en 2015, sí compta amb un pla director que estableix les diferents fases de la seua recuperació. En la inicial es vol condicionar la primera planta per a traslladar allí l’ajuntament i també situar un museu amb la història del poble i de l’edificació.

Úbeda i Enguix han visitat també els jardins del Palau. Els espais han estat netejats recentment i la intenció és també obrir el pati interior, ja reformat per a acollir activitats culturals. Tot per fer del Palau dels Bellvís la pedra angular de Benissuera, el principal referent urbà i sociocultural del poble.

Una població, Benissuera que té assignats 700.000 euros dins del Pla Obert d’Inversions, 80.000 euros més que en la passada legislatura.

La Diputació recuperarà el Palau de Benissuera

Comarcal.TV

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés