Bicorp, immersa en la Capitalitat Cultural Valenciana 2024, recupera la Jota Bicorina i serà seu d’un congrés dedicat a l’art rupestre

Reprodueix vídeo

Bicorp, immersa en la Capitalitat Cultural Valenciana 2024

Amb una població de 550 habitants i dècades passant desapercebut, el municipi de Bicorp, a la Canal de Navarrés ha obert les seues portes al món per a mostrar el seu vast patrimoni cultural gràcies a la seua Capitalitat Cultural Valenciana 2024. Una declaració que ha permès recuperar la Jota Bicorina, una dansa ancestral que ha tornat a cobrar vida.

Per altra banda i encara sense data confirmada Bicorp serà seu del congrés de museus dedicat a l’art rupestre.

A Bicorp, les Coves de l’Aranya contenen una de les mostres de pintures rupestres més importants de l’àrea llevantina, protegides per la UNESCO. Representa una escena de recol·lecció de mel, única en el món, junt amb altres que plasmen figures d’animals o representacions de caça. Un any, aquest 2024, replet d’esdeveniments culturals on la participació ciutadana ha sigut fonamental per a la seua planificació i execució.

A més de la contribució de la comunitat de Bicorp, la Generalitat promou al municipi altres cites al poble.

Per al que resta del mes de juny Bicorp acollirà aquest dissabte 8 un jornada de Birdwatching; el diumenge 16, visita guiada a l’abric de Lucio; diumenge 23 concert de càmera del Centre de Perfeccionament de les Arts i dissabte 29 l’encontre comarcal de Bandes de Música.

Bicorp, immersa en la Capitalitat Cultural Valenciana 2024

Comarcal.TV

Bicorp, immersa en la Capitalitat Cultural Valenciana 2024

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés