Bocairent inicia divendres les festes patronals de Moros i Cristians després de dos anys de suspensió

Reprodueix vídeo

Bocairent inicia divendres les festes patronals de Moros i Cristians

Bocairent comença aquesta setmana les festes de Moros i Cristians en honor a sant Blai, patró del municipi. Després del parèntesi forçat per la crisi sanitària de la covid-19, el pròxim divendres, les Caixes marcaran l’inici del cicle fester. Més esperat dels últims anys i fins al dimecres 8 de febrer, la localitat viurà una intensa programació d’actes.

El dia 3 a les 12.00 h, el volteig de campanes anunciarà que Bocairent està de festa.  A les 19.30 h, des de la plaça de l’Ajuntament, tindrà lloc el res de l’Àngelus i la retreta de les Caixes. A més, a les 23.00 h s’iniciarà la desfilada de les nou filaes des del pont de Sant Blai fins a la plaça de l’Ajuntament, on tot seguit actuarà l’orquestra La Pato.

El 4 de febrer serà el torn del Dia de l’Entrada: a les 11.30 hores, la porta de l’Ajuntament serà l’escenari per a la interpretació de l’himne a Bocairent, a càrrec de la Societat Musical Vila de Bocairent dirigida per Gemma Santonja, i l’entrada de bandes. A partir de les 16.30 h, començarà l’Entrada, per a la qual ha confirmat assistència el president de la Diputació, la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, i la presidenta de la UNDEF, entre altres càrrecs institucionals i festers.

El Dia de Sant Blai serà el 5 de febrer i s’iniciarà amb la Diana. A les 12.00 h tindrà lloc la missa solemne en honor al patró, presidida per José Francisco Castelló Colomer (canceller-secretari de l’Arquebisbat de València). Cantada per l’Agrupació Coral de Bocairent, i a les 19.00 h, la processó. A més, a les 16.30 h serà el torn de la desfilada del Piquete i a les 17.30 h, del Ball del Moro.

El 6 de febrer se celebrarà el Dia de Moros i Cristians, amb la Diana, les batalles i ambaixades a les 11.30 i 17.00 h, i la retreta a les 23.30 h. El programa d’actes per al Dia del Sant Crist, 7 de febrer, inclou la pujada a l’ermita del Sant Crist a les 10.00 h, la missa i seguidament la representació del ‘Despojo del moro’, la veneració de la relíquia de sant Blai a partir de les 12.30 h, el cant del Te Deum a les 17.30 h i la cordà a les 24.00 h. Les festes es tancaran el 8 de febrer amb el Dia de l’Eixabegó, a les 12.00 h.

Serà per tant una edició intensa i marcada per la il·lusió i amb una previsió de màxima participació de festeres i festers i de públic. Uns dies excepcionals perquè s’han preparat amb més força que mai.

Bocairent inicia divendres les festes patronals de Moros i Cristians

Comarcal.TV

Bocairent inicia divendres les festes patronals de Moros i Cristians

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés