Les altes temperatures i la proliferació de fongs minven la collita de l’alls tendre en Xàtiva

Reprodueix vídeo

Campanya baix mínims d’alls tendres Xàtiva

Un complet desastre. Així es com defineixen els productors d’alls tendres de Xàtiva la campanya d’enguany i els motius s’acumulen. Primer les precipitacions i més Avant la calor han fet que el creixement de les hortalisses es veja minvant i a més, hem de sumar la proliferació de malalties i fongs.

Les altes temperatures sostingudes en el temps de de l’inici de la tardor, octubre ja és el més càlid en la Comunitat Valenciana des de 1950, va obligar als productors a retardar considerablement la collita amb l’esperança que la sembra donara els seus fruits però finalment no ha sigut així, els alls estan ressecs, amb un menor calibre de l’habitual i les seus fulles han adquirit tons grocs i taques, atacades pels fongs. A més les vendes no acompanyen i el resultat és un accentuat desfàs entre els ingressos i els costos dels llauradors, tenint també en compte que s’ha disparat la inflació, l’energia i els materials. Els productors estimen que en aquesta campanya els beneficis es voran reduïts a una quarta part respecte a l’any passat. Mentre que els costos de producció han crescut un 50%.

El sector encadena amb aquest dos anys de campanyes fluixes. El 2021 la recol·lecció es va iniciar amb problemes per dificultats de creixement i maduració degut a un problema en la qualitat de les llavors. Males notícies per tant per als productors d’alls tendres de Xàtiva on l’hortalissa continua mantenint un especial arrelament en l’horta.

Campanya baix mínims d’alls tendres Xàtiva

Comarcal.TV

Campanya baix mínims d'alls tendres Xàtiva

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés