Canals arranca els treballs del nou IES Francesc Gil

Reprodueix vídeo

Canals arranca els treballs del nou IES Francesc Gil

El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor García, ha signat l’acta d’inici de les obres de construcció del nou IES Francesc Gil de Canals, una obra que la Conselleria ha adjudicat a l’empresa Ecisa per 8,8 milions d’euros, IVA inclòs. García, junta a l’alcaldessa de Canals, Mai Castells i diversos representants de la comunitat eductiva han pogut comprovar que l’empresa adjudicatària ja ha començat els treballs previs de la demolició de l’actual institut que es tirarà a terra per construir sobre la mateixa parcel·la un centre de nova planta. Es dona així per fi resposta a una demanda de més de quatre dècades.

El nou institut serà totalment sostenible i autosuficient des del punt de vista energètic ja que comptarà amb una central fotovoltaica al sostres per a autoconsum de 60kWh de potència i estarà dotat de sistemes automàtics d’estalvi d’energia, il·luminació LED i sistemes de fred-calor d’alta eficiència. El termini de construcció és d’uns 17 mesos i quan acabe l’obra, serà un centre més gran que l’actual ja que comptarà amb 690 llocs escolars, uns 200 més que la matrícula d’aquest curs i per tant, donarà resposta a les necessitats educatives de futur del municipi.

L’alcaldessa ha volgut també traslladar el seu agraïment a tots els que han fet possible. Que les promeses i les paraules per fi s’hagen transformat en fets ja que ha suposat un dur treball des de principis de legislatura.

El nou IES Francesc Gil es construirà en la mateixa parcel·la de 7374 m2 de l’avinguda de les Moles que ocupa el centre actual. L’actuació consisteix en la demolició de totes les edificacions que hi ha i la construcció d’un centre de nova planta. Amb un perfil de 12 aules d’ESO, 6 de Batxillerat, 2 per a estudis d’FP, gimnàs, menjador per a 200 comensals en dos torns. S’ha projectat com un edifici format per dos blocs paral·lels units per una porxada comuna.

Canals arranca els treballs del nou IES Francesc Gil

Comarcal.TV

Canals arranca els treballs del nou IES Francesc Gil

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés