Canals dona el tret d’eixida a les festes amb la tradicional entrada de la primera soca

Reprodueix vídeo

Canals celebra l’entrada de la primera soca

La nit del 7 al 8 de desembre a la Plaça Major de Canals es viu el tret d’eixida a les festes patronals de Sant Antoni Abat. Minuts abans de les dotze de la nit, al començament del Dia de la Puríssima, la plaça està abarrotada de veïns i forasters. La recompensa serà viure in situ l’entrada de la primera soca.

Per a complir amb la tradició, una hora abans a la zona de la Torreta de Canals es congreguen les cavalleries que arrossegaran els troncs. Són reates formades per fornits perxerons, bells exemplars de tir i arrossegament vinguts de diferents comarques veïnes. Engalanats per a l’ocasió els animals faran el recorregut acompanyats pels festers i la banda de música. Just a la mitjanit la primera soca entra a la plaça i esclata l’alegria, sabedors tots de la importància que té aquest acte dins de les festes patronals.

I després de la primera soca arriben altres troncs per a envair tota la plaça. I és que amb ells es donarà forma a la foguera. La més gran del món i símbol de tot el poble, que es cremarà el proper 16 de gener en honor al patró. Un acte on és indispensable la figura dels cavalls, que també són protagonistes en altres que conformen el programa com el Dia dels Parells.

I aquest acte finalitza amb altra tradició, la del repartiment de dolços i mistela per part dels festers i festeres a tot el públic assistent.

Efectivament a partir d’ara tot anirà a foc seguit i fins a meitat de gener la família festera no tindrà descans.

Un acte on es va respirar un gran ambient, palpant-se la il·lusió i les ganes dels canalins  i visitants de tornar a viure les festes més importants de la localitat.

Durant tot el que resta de desembre s’aniran acumulant més troncs a la plaça Major fins el dia 1 de gener de vesprada, moment en què tindrà lloc la plantà del primer pi; moment en què comença la confecció de la foguera.

Canals celebra l’entrada de la primera soca

Comarcal.TV

Canals celebra l'entrada de la primera soca

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés