Canals inaugura la Fira de Setembre amb danses, exposició de fotografia i el concert tribut a “Héroes del silencio”

Reprodueix vídeo

Canals inagura la Fira de Setembre

El dijous 14 de setembre Canals encetava una nova edició de la Fira de Setembre. I ho feia a les nou de la nit amb la tradicional tallada de la cinta inaugural a càrrec de les festeres de gràcia de Sant Antoni, Marina Badal i la xiqueta Abigail Orón. També el regidor de Fira i Festes, Javier Català i l’alcalde, Nacho Mira. Un acte on la comitiva va recorre l’avinguda Vicent Ferri, on ja es trobava muntada la Fira Artesanal. I on es va poder gaudir del millor folklore local amb les danses, els Cabuts i la música de dolçaina i tabal.

Així s’obria una programació que engloba tots els àmbits i per a tots els públics. Per fer d’aquestes dues setmanes de setembre les més esperades pels canalins. I el primer acte fou la vessant cultural la que va acaparar l’atenció. A la Casa de Cultura Ca don José es va inaugurar l’exposició de fotografies del 41 Concurs de Fira de Setembre que organitza AFCA Canals

Enguany ha comptat amb 57 obres participants de 14 autors.

Així, fou el passat 9 de setembre quan el jurat, format per Javier García, Luis Botella i Rafael Benito, amb Maria Dolores Sanchis com a presidenta d’honor i Josep Antoni García, coma secretari, va emetre el veredicte atorgant el primer premi, dotat amb 110 euros a Mariya Petrova per l’obra “Mascletà de Canals”

El segon premi, valorat amb 100 euros fou per a Paco Murcia amb l’obra “Cap ací o cap allà”. Jose Miguel Castelló aconseguia el tercer premi, dotat amb 90 euros per “Torrà” i Joaquin Epifanio s’alçava amb el quart premi, amb 70 euros per l’obra titulada “Reflex, aigua i pedra”.

Tanmateix, a la fira de Canals s’ajunten la cultura, l’esport, la festa i la música com la cita que tenia lloc el mateix dia de l’obertura a les dotze i mitja de la nit a la zona jove Quatre Camins. Ací els protagonistes fou “El despertar del silencio”, grup tribut a Héroes del Silencio. Amb més de 500 concerts a les seues esquenes, repartits per tota la geografia espanyola, ha compartit escenari amb bandes musicals com Izal, Los Zigarros, Mojinos Escozíos, Tennesse o Obús. Han actuat també en festival com el BBQ Live o l’Spring Festival i en festes com les falles de València. En 2014 van rebre el cover d’or a la millor banda tribut a Héroes del Silencio.

Canals inagura la Fira de Setembre

Comarcal.TV

Canals inagura la Fira de Setembre

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés