Ontinyent viu la primera part de les Festes de la Puríssima amb el tradicional “bou en corda” i una emocionat ofrena de flors a la patrona

Reprodueix vídeo

Cap de setmana taurí

Ho van poder seguir en directe per aquesta casa. La Televisió Comarcal ha acompanyat durant els darrers dies als veïns i visitants que es donaven cita als carrers d’Ontinyent per a participar dels actes programats amb motiu de les Festes de la Puríssima, en honor a la patrona de la capital de la Vall d’Albaida.

El divendres, 2 de desembre, la plutja no va poder amb l’Embola, que donava el tret d’inici a les festes del Bou en Corda. Des de 2019 no es veia embolar els bous en la plaça de l’Ajuntament d’Ontinyent, després que en 2020 no es poguera celebrar el bou i que l’any passat es decidira embolar en els corrals per a evitar l’acumulació de persones en la plaça. Els bous foren els de la Ramaderia “La Paloma”, de Xaló, que l’endemà correrien pels carrers d’Ontinyent, inclòs el pont Vell, que reobria per al pas dels bous i corredors després de les obres de remodelació. Les parelles formades per Gonzalo Aliaga-Miguel Penadés, Sergio Gramage-Vicente Romero i Juan Antonio Álvarez-Adrián Mollá van ser les encarregades de realitzar l’Embolà.

El dissabte, 3 de desembre, Ontinyent va viure una vesprada de bou en corda amb un joc desigual. El primer bou de la vesprada es parava prompte fins al punt que nova poder tornar als corrals. Malgrat la seua passivitat, Florido va arremetre contra una jove en la plaça de Baix i es va emportar per davant a un corredor en el descampat del Regall. El segon animal, Pesetero, sí que tenia ganes de córrer i en un parell d’ocasions va arribar fins a la Canterería. L´últim de la vesprada va ser Podador, que també va oferir un bon espectacle. Segons les autoritats municipals, la primera vesprada de bou a Ontinyent va deixar tres trasllats a l’hospital.

El diumenge ja sense cap restricció, la Verge de la Puríssima d’Ontinyent tornava a la plaça del Barranquet. Les pluges intermitents al llarg del matí no aconseguien deslluir una desfilada en la que centenars de persones d’entitats, associacions, moviments juvenils i comparses de la ciutat s’acostaven per fer entrega de flors a la Puríssima. Una jornada que es va viure amb emoció i entusiasme, ja que els devots tenien ganes de tornar a veure a la Verge al carrer. El punt i final, com no podia ser d’altra manera el va posar el Cant dels Angelets i l’himne de la Puríssima.

Per la vesprada, novament els actes taurins de carrer tornaven a ser els protagonistes. Ara s’estrenaven els exemplars de la ramaderia “Hermanos Navarro Morell”, de Xest. El segon dia dels festejos del bou en corda a Ontinyent es va saldar amb un trasllat a l’hospital per traumatisme, després que el segon exemplar de la vesprada envestira a un home, de 82 anys, a l’altura del Museu Fester, en la plaça de Baix.

L’home presenta pronòstic reservat i a més, es van confirmar altres dues atencions: una dona de 47 anys  i un home de 52. La vesprada havia començat amb un exemplar, Trapezista, que no va donar gens de joc i que com, el dia d’abans, aquest també va haver de ser carregat en el camió que s’ha situat en el Regall. L’últim de la vesprada, Bufón, va intentar en un parell d’ocasions tornar als corrals i li va costar molt travessar el pont Vell.

Ontinyent posarà el punt i final a les Festes de la Puríssima d’enguany el proper dijous, 8 de desembre. El dia gran de la patrona, a la que es dedicarà la jornada amb una Missa Major en el seu honor.

Cap de setmana taurí

Comarcal.TV

Cap de setmana taurí

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés