“Capella de Ministrers” guardonada als premis ICMA 2023

Reprodueix vídeo

“Capella de Ministrers” guardonada als premis ICMA 2023

“Capella de Ministrers”, la formació dirigida per Carles Magraner ha estat guardonada als prestigiosos premis ICMA 2023, considerats els Grammy de la música clàssica pel disc “El collar de la paloma”, treball entorn al llibre homònim del destacat humanista cordovès Ibn Hazm escrit fa 1000 anys en Xàtiva.

La formació ha actuat aquesta mateixa vesprada en la gala d’aquests Premis Internacionals celebrada en la ciutat polonesa de Wroclaw; concert retransmès per a tot el món a través de la Ràdio Polonesa Program 2 i del canal YouTube de la cadena pública alemanya Deutsche Welle que arribava a més de 700.000 visualitzacions en l’edició anterior. Cal destacar que el Palau de la Música de València acollirà la cerimònia dels Premis ICMA 2024.

L’àlbum de la formació valenciana ret homenatge i celebra el mil·lenari d’aquesta obra. Considerada una de les més destacades de la literatura àrab, en un projecte audiovisual que ha comptat amb la col·laboració dels ajuntaments de Xàtiva i Còrdova.

Les cançons estan agrupades en cinc blocs, l’amor amb les que Capella de Ministrers aborda als 20 temes del disc els textos de Hazm. Musicalitzen amb improvisacions modals o adaptacions de música instrumental, cançons clàssiques i tradicionals anònimes arabigoandalusies. Per a les que Magraner va comptar amb la cantant Iman Kadoussi i els intèrprets Robert Cases; Aziz Samsaoui, Kaveh Sarvarian i Miguel Ángel Orero.

A més la crítica exposa que el treball és una experiència auditiva única en una hàbil interpretació. Així un repertori que Capella de Ministrers aborda amb saber fer i la personalíssima veu d’una inspirada Iman Kandoussi.

Comarcal.TV

“Capella de Ministrers” guardonada als premis ICMA 2023

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés