Carlos Cerdà i el restaurant Tremendo guanyen un multitudinari I Concurs de Coca de Fira d’Ontinyent

Reprodueix vídeo

I Concurs de Coca de Fira d’Ontinyent

Carles Cerdà Gramage en la categoria amateur i  Alberto Sais del restaurant Tremendo d’Ontinyent en la categoria professional. Aquests són els guanyadors del I Concurs de Coca de Fira d’Ontinyent que tenia lloc aquest dilluns de matí davant un nombrós públic de totes les edats.

Famílies senceres s’acostaven al pàrquing de la Sala Gomis on, des de les 11 del matí es desenvolupava el concurs. Es va comptar  amb 21 participants amateurs, tots ells locals, tal com establien les bases i 6 professionals d’Ontinyent però també d’altres localitats com València, l’Olleria i Aielo de Malferit.  En aquesta última categoria el premi es quedava també a casa per al restaurant Tremendo, qui va incorporar el xoriço en la recepta.

En la categoria amateur a més de Carles Cerdà, obtenien un segon premi la coca elaborada per Baldo Molinero. I un tercer premi per a la presentada per Paco Penadés. El concurs repartiria premis per valor de 1.500 euros.

Un concurs que ha incorporat la gastronomia local com a element d’atracció.

I en aquest sentit l’alcalde d’Ontinyent avançava el treball fet des de la regidoria de Promoció Econòmica i l’associació d’hostalers AHVAL per crear na marca gastronòmica pròpia. Marca que es vol projectar a la propera edició de FITUR.

Al lliurament de premis també participava la vicepresidenta de la Diputació, Natàlia Enguix, qui agraä el suport donat al concurs pel patronat de Turisme en la figura del seu diputat Pedro Cuesta.

El concurs, que fou retransmès en directe per la TV Comarcal també va permetre visualitzar un vídeo sobre l’elaboració de la “Coca de Fira”. Protagonitzat pel xef Santi Prieto, cap de cuina de La Cuina i Sents, amb estrella Michelín i Sol Repsol i sa mare, la youtuber Carmina Gramage, del canal “La Cuina de Carmina”. Prieto i Carmina van també elaborar un centenar de racions de coca.  Coca que seguien model més tradicional i altre més innovador, que eren repartides entre el públic assistent. A més a més els autors i autores de les coques elaborades aper al concurs, després de la seua degustació per part del jurat, també repartirien degustacions entre el públic.

I Concurs de Coca de Fira d’Ontinyent

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés