Carlos Mazón és investit president de la Generalitat Valenciana amb els vots de PP i Vox

Reprodueix vídeo

Carlos Mazón és investit president de la Generalitat Valenciana

Carlos Mazón ha sigut investit nou president de la Generalitat amb els vots de PP i Vox. No hi ha hagut sorpreses; els 53 diputats dels dos partits de dreta han permès recuperar el Palau després de dues legislatures en l’oposició on el poder ha estat en mans del Botànic. Els principals partits que van signar en el seu moment aquest pacte, PSPV i Compromís, han votat en contra del candidat. Amb els seus 46 parlamentaris. Ja amb la votació guanyada, Mazón ha rebut una llarga ovació i les felicitacions del president sortint, Ximo Puig. Que ha sigut el primer a acostar-se.

Una vegada conclòs aquest xicotet homenatge Mazón ha arrancat un discurs  on ha fet l’anunci de que no sols tindrà una Conselleria d’Igualtat. Sinó que li donarà rang de vicepresidència igualant així aquest departament amb un dels quals ocupa Vox, que tindrà tant una vicepresidència cultural com les conselleries d’Agricultura i Justícia.

Després d’aquesta vertadera declaració d’intencions ha començat el debat en si, són un to conciliador.

L’ex president Puig ha volgut aprofitar l’acte per agrair i acomiadar-se dels valencians.

Així, una vegada conclosa la investidura de Mazón la presidenta de les Corts, Llanos Massó, ha confirmat que el següent pas serà notificar el resultat de la votació al cap de l’Estat, el rei Felip, i al president del Govern, Pedro Sánchez. El següent pas serà la presa de possessió, que es realitzarà el dilluns en Les Corts. A partir d’aqueix dia Mazón ja exercirà com a president i podrà començar a nomenar les persones que conformaran el nou Consell, del qual encara s’han revelat molt pocs noms.

Carlos Mazón és investit president de la Generalitat Valenciana

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés