Castelló de Rugat gaudeix de la tradició local amb els actes més divertits de les festes en honor a Sant Roc i la Mare de Déu de l’Assumpció

Reprodueix vídeo
Castelló de Rugat es difressa

Des del dijous 18 d’agost, Castelló de Rugat ha viscut els seus dies grans de festes en honor a Sant Roc i la Mare de Déu de l’Assumpció. Aquest any, i a causa de portar dos anys sense poder celebrar-se, són tres quintes les que conformen la colla de festers i festeres; els de 2020, 2021 i 2022.

Durant una setmana, els veïns i veïnes de la localitat gaudeixen d’una intensa i variada programació d’actes que representen la tradició local i que arrancaven amb el pregó i amb la coneguda com “”Nit de l’olla” que el divendres 19 d’agost reunia més de 800 persones.

En la cercavila pels carrers adornats del poble trobarem uns singulars gatets amb mini falda, angelets i dimonis.

El color, la diversió i la música envaïen cada racó de la localitat valldalbaidina en la qual es creuaven un grup d’alguna cosa semblant a unes fades amb unes superheroïnes i els components de les comparses de Moros i Cristians també disfressats per a una de les nits de més bogeria al poble.

 I és que com ocorre en la resta de municipis de la comarca, els Moros i Cristians suposen un símbol identitari del territori.

Per part del bàndol moro trobem: Filà Al-Bigotis, Filà Al-Xafar, Filà Muladins, Filà Alacrans i Filà Aladinos. I per part del bàndol cristià: Filà Arquers, Filà Templaris del Regne, Filà Marxillencs, Filà Piconeres i Filà Creueta, que ostenta la capitania d’aquest any.

Doncs seguim aleshores!

 El diumenge 21 seguia la diversió i la xerinola, que va inundaran el poble gràcies a la cavalcada de carrosses i disfresses.

I tant bé perquè la visió més critica de la societat és mesclava en forma de disfressa amb la més popular.

Gent del poble que es transforma, per unes hores, en el personatge més conegut de les series de manga.

I així ho feren la gran quantitat de persones que no van voler perdre’s aquesta cita;  els més descarats, els més originals que foren imatge de calendari, uns crescudets Pikachu amb barba i tot, i fins i tot ens trobarem la “Ruleta de les Festes”

Enguany com a novetat tot el poble podia participar en la decisió dels premis de la calvalcada forma digital, a través d’un codi QR.

Tot i que la cosa va estar ben complicada, el premi individual va ser per a Coral (Macarena Copovi), el premi grupal per als “Taxis”.

Castelló de Rugat es difressa

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés