Centre Raimon d’Activitats Culturals de Xàtiva xifrat en 8,86 milions

Reprodueix vídeo

Centre Raimon d’Activitats Culturals de Xàtiva xifrat en 8,86 milions

L’equip d’arquitectes liderat per Ramón Esteve i Carlos Campos han lliurat hui a l’Ajuntament de Xàtiva el projecte bàsic d’intervenció per a la transformació del Reial Monestir de Santa Clara en el nou Centre Raimon i Annalisa d’Activitats Culturals (CRAC), que acollirà el llegat del cantautor xativí, amb l’objectiu de convertir-se en un focus d’activitat cultural de primer ordre. El projecte estima un pressupost d’execució de 8.860.923,07 euros i compta amb el finançament de la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i l’Ajuntament de Xàtiva, a raó de 3 milions d’euros cada institució.

L’edifici ocuparà una superfície aproximada de 6.000 m2 i la proposta obeeix a criteris d’estudi i valoració dels elements existents, recuperant les característiques històriques de les seues arquitectures, tant des d’un punt de vista espacial, com constructiu i artístic.

L´accés es preveu pel carrer Montcada. Per això es proposa conservar la façana, restaurant els elements que actualment la singularitzen, com portes, finestres i gelosies. La zona d’accés al complex cultural disposa de vestíbul i zona d’atenció al públic. L’auditori es projecta a l’antiga església i l’espai intern de les capelles es panellaran per assegurar una bona acústica. El nivell superior del cor es planteja com a sala d’assajos.

L’antic refectori i cuina es convertiran en sala d’exposició permanent, ja que per la seua configuració en diferents àmbits s’adapta bé al material expositiu. D’altra banda, a l’antic dormitori i claustre alt hi ha una sala de gran dimensió i alçada que es proposa com a espai d’exposició temporal.

El claustre vincularà el CRAC amb els espais verds de Xàtiva, com a peça d’articulació del sistema verd de l’Albereda, Selgas, Glorieta i jardí de la Pau amb el centre històric. Es proposa una adaptació del claustre original, evocant les seues característiques històriques. Respecte a la vegetació existent d’interès botànic i instal·lant-hi estanys, zones enjardinades i fonts. Finalment una cafeteria completarà la dotació d’aquest indret.

Centre Raimon d’Activitats Culturals de Xàtiva xifrat en 8,86 milions

Comarcal.TV

Centre Raimon d’Activitats Culturals de Xàtiva xifrat en 8,86 milions

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés