Compromís de l’Alcúdia de Crespins vol un poble amb més comunitats energètiques locals i amb més edificis públics autosuficients

Reprodueix vídeo

Compromís de l’Alcúdia de Crespins vol democratitzar l’energia

Compromís per l’Alcúdia de Crespins, candidatura que encapçala l’actual alcalde Pepe Garrigós ha presentat les línies mestres del seu programa dins l’apartat d’entorn i desenvolupament sostenible. La coalició aposta per la creació de més comunitats energètiques locals per fomentar l’estalvi i que els veïns siguen propietaris de l’energia generada. La localitat ja compta amb una comunitat constituïda.

  Al cas de l’Alcúdia aquesta comunitat deixarà d’emetre 37 tones de C02 a l’any i suposarà un estalvi en les factures d’entre un 20 i un 40% en funció de la quantitat dels associats. Una proposta que democratitza l’energia tal i com va afirmar Mª Josep Amigó, qui també vol lluitar contra l’emergència climàtica amb el pla 100.000 teulades.

En quant a desenvolupar d’una manera responsable territorialment les energies renovables. Així Compromís vol aprovar un mapa amb les zones prioritàries tenint en compte criteris ecològics, paisatgístics, agrícoles i socials prioritzant els sòls degradats.

A més en l’Alcúdia de Crespins altres projectes de futur de Compromís són la posada en marxa de la nova estació intermodal de ferrocarril, la millora de la imatge del poble i els seus accessos, l’ampliació del polígon industrial, la construcció d’un centre de dia i aconseguir la cessió de vivendes propietat del Sareb per ajudar a la gent jove a independitzar-se.

Compromís de l’Alcúdia de Crespins vol democratitzar l’energia

Comarcal.TV

Compromís de l’Alcúdia de Crespins vol democratitzar l’energia

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés