Creix l’ocupació en la Canal de Navarrés

Reprodueix vídeo

Creix l’ocupació en la Canal de Navarrés

La Canal de Navarrés s’ha situat entre les tres comarques de la Comunitat Valenciana on més ha crescut la taxa d’activitat i la taxa d’ocupació en l’últim any. Segons les dades de l’Enquesta de Població Activa, la taxa d’activitat creix en 2,77 punts, només superada per la Vall d’Aiora Cofrents i la Ribera Baixa. L’augment es quantifica fins el 76,23% de la població de 16 al 64 anys de la demarcació, anotant en aquest primer trimestre de 2023 un increment del 0,42 respecte al trimestre anterior. En quant a la taxa d’ocupació, la Canal també ascendeix al tercer lloc, només per darrere de València i la Ribera Baixa, en concret puja fins el 66,36%, 1,22 més que el primer trimestre de l’any anterior.

Efectivament la EPA també destaca la Costera, que en la variació anual de la taxa d’ocupació es situa quarta. També registra un ressenyable augment de la taxa d’activitat que puja al 77% de la població. En la Vall d’Albaida aquesta última es situa mig punt per baix de la Costera. La d’ocupació és del 66%, un 0,18% major que al trimestre anterior. Per contra als tres casos, les dones continuen sent le smés desfavorides per la situació del mercat laboral.

A la Canal de Navarrés per exemple, la taxa d’atur afecta al 16,58% de les dones en edat activa pels 9,93% dels homes. La taxa d’ocupació és més de 13 punts superior en homes que en dones.

Creix l’ocupació en la Canal de Navarrés

Comarcal.TV

Creix l’ocupació en la Canal de Navarrés

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés