Creix un 10% la llista d’espera per a operar-se al Departament Xàtiva-Ontinyent malgrat reduir-se la demora 15 dies

Reprodueix vídeo

Creix un 10% la llista d’espera al Departament Xàtiva-Ontinyent

El Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent continua retallant la llista d’espera quirúrgica i l’àrea sanitària va tancar el mes de maig passat amb una demora de 74 dies. L’espera també s’ha reduït un 16,86 % respecte a fa un any. Però, de qualsevol manera, l’àrea Xàtiva-Ontinyent es manté per davall de la mitjana autonòmica, que, en la mateixa data s’ha situat en els 79 dies.

Enfront d’això, els pacients en llista d’espera s’han incrementat quasi un centenar en l’últim mes. Els 2.459 que acumulaven, el mes de maig, els dos hospitals de l’àrea sanitària, el Lluís Alcanyís de Xàtiva i el General d’Ontinyent, en són 91 més que a l’abril. Quan hi havia 2.368 pacients en llista pendents d’una operació.

L’hospital de Xàtiva, centre hospitalari de referència del departament de salut, arrossega, al maig, una espera quirúrgica de 76 dies. Amb 2.025 pacients esperant una operació. El temps d’espera respecte a abril s’ha reduït en huit dies al Lluís Alcanyís. Encara que hi ha 76 pacients els pendents d’una operació. A l’hospital d’Ontinyent, els 65 dies de demora al maig suposen una reducció de sis dies respecte al mes anterior. Però els pacients en llista també han crescut en l’últim mes de què es tenen dades —oferides per la Conselleria de Sanitat—.

El sanatori ontinyentí té 15 persones més esperant una intervenció quirúrgica.

L’especialitat que arrossega més temps d’espera perquè els pacients se sotmeten a una operació és la de ginecologia-obstetrícia. En el cas de l’hospital d’Ontinyent, amb 105 dies de retard, mentre que en el centre de Xàtiva, cirurgia ortopèdica i traumatologia acumulen la major espera, amb 98 dies. Al Lluís Alcanyís, aquesta especialitat també és la que compta amb més pacients en espera, 774. Mentre que a Ontinyent és oftalmologia, amb 165 persones esperant a ser operats. En el costat oposat, les especialitats amb menys espera són urologia a Ontinyent, amb cinc dies d’espera. A Xàtiva es ginecologia, amb 43 dies.

Les operacions de pròtesis de genoll continuen acumulant el major retard per a una operació, amb més de 17 mesos d’espera a l’hospital de Xàtiva (527 dies). Més de huit mesos (250 dies) al d’Ontinyent. Aquesta patologia ja era la que més llista d’espera arrossegava els mesos anteriors però no és la que més pacients en llista té. Amb 17 al Lluís Alcanyís i només un pacient en llista a Ontinyent. La patologia amb més persones esperant una operació és la de cataractes, amb 142 pacients en espera al centre de la capital de la Vall d’Albaida i 200 al de la capital de la Costera, encara que el temps que esperen aquests per a operar-se és de poc més d’un mes a Xàtiva (35 dies) i dos mesos (63 dies) a Ontinyent. La patologia amb menys llista d’espera és la de fimosi: a Ontinyent, els tres pacients en llista el mes de maig esperen una mitjana de 4 dies per a operar-se, i, a Xàtiva, on també hi ha tres pacients esperant, esperen 13 dies a ser operats.

Creix un 10% la llista d’espera per a operar-se al Departament Xàtiva-Ontinyent

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés