Ontinyent presenta la nova flota de neteja viària que aposta per equipaments elèctrics i de baixes emissions sonores

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on facebook
Reprodueix vídeo

“Cuidem Ontinyent”

L’Ajuntament d’Ontinyent ha presentat a la ciutadania la nova flota de neteja viària, que aposta per equipaments elèctrics i de baixes emissions sonores. Cal recordar que el servei es va adjudicar el 2021 a l’empresa RECISA per a 4 anys i 879.400 euros anuals, augmentant respecte a l’anterior contracte els mecanismes de control, incorporant nous criteris sostenibles i adquirint maquinària més moderna. I aquets nous vehicles s’han retolat amb el lema “Cuidem Ontinyent” per apel·lar a l’empatia i corresponsabilitat de la ciutadania.

En total, es compta amb 12 vehicles adscrits a la contracta, en la seua majoria elèctrics. Pràcticament tots els vehicles lleugers són elèctrics, com fregadores o hidronetejadores, a més d’una motocicleta i una bicicleta i equipaments mòbils com ara les bufadores. També es compta amb un camió recol·lector amb sistema de pesatge i el vehicle de caixa oberta per recollida de trastos que són de baixes emissions, o vàries agranadores de baix consum i baixes emissions, a més d’una agranadora d’alt rendiment molt poc sorollosa. Tota la maquinària compleix els requisits energètics de la classe energètica A o superior.

Quant als recursos humans, el personal varia entre 21 i 25 persones en funció del moment de l’any. També es compta amb nous mecanismes de control amb geolocalització dels equips per potenciar una millor resposta a les necessitats, i s’han incorporat nous criteris de sostenibilitat que  inclouen la prohibició d’utilitzar el compost químic glifosat en el control d’herbes; i la utilització de productes de neteja de baixa toxicitat i alta biodegradabilitat, que a més no hagen estat testats o experimentats amb animals.

“Cuidem Ontinyent”

Comarcal.TV

“Cuidem Ontinyent”

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés