Ontinyent presenta la nova flota de neteja viària que aposta per equipaments elèctrics i de baixes emissions sonores

Reprodueix vídeo

“Cuidem Ontinyent”

L’Ajuntament d’Ontinyent ha presentat a la ciutadania la nova flota de neteja viària, que aposta per equipaments elèctrics i de baixes emissions sonores. Cal recordar que el servei es va adjudicar el 2021 a l’empresa RECISA per a 4 anys i 879.400 euros anuals, augmentant respecte a l’anterior contracte els mecanismes de control, incorporant nous criteris sostenibles i adquirint maquinària més moderna. I aquets nous vehicles s’han retolat amb el lema “Cuidem Ontinyent” per apel·lar a l’empatia i corresponsabilitat de la ciutadania.

En total, es compta amb 12 vehicles adscrits a la contracta, en la seua majoria elèctrics. Pràcticament tots els vehicles lleugers són elèctrics, com fregadores o hidronetejadores, a més d’una motocicleta i una bicicleta i equipaments mòbils com ara les bufadores. També es compta amb un camió recol·lector amb sistema de pesatge i el vehicle de caixa oberta per recollida de trastos que són de baixes emissions, o vàries agranadores de baix consum i baixes emissions, a més d’una agranadora d’alt rendiment molt poc sorollosa. Tota la maquinària compleix els requisits energètics de la classe energètica A o superior.

Quant als recursos humans, el personal varia entre 21 i 25 persones en funció del moment de l’any. També es compta amb nous mecanismes de control amb geolocalització dels equips per potenciar una millor resposta a les necessitats, i s’han incorporat nous criteris de sostenibilitat que  inclouen la prohibició d’utilitzar el compost químic glifosat en el control d’herbes; i la utilització de productes de neteja de baixa toxicitat i alta biodegradabilitat, que a més no hagen estat testats o experimentats amb animals.

“Cuidem Ontinyent”

Comarcal.TV

“Cuidem Ontinyent”

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés