Del 10 al 12 de novembre la Llosa de Ranes tornarà a ser l’epicentre de les històries de bandolers amb la II Fira de Roders

Reprodueix vídeo

La Llosa de Ranes prepara la II Fira de Roders

La Llosa de Ranes tornarà a convertir-se en epicentre de les històries de bandolers amb la seua Fira de Roders que es celebrarà del 10 al 12 de novembre. Una iniciativa encetada l’any passat per aprofundir en el bandolerisme valencià del segle XIX. La Fira comptarà amb exposició, rutes històriques, recreacions, presentacions de llibres i, a més, un certamen de xarangues entre altres actes.

Del programa destaca la mostra que s’inaugurà el divendres 10 al museu “Casa del Pou”. Inclou 12 panells amb il·lustracions, quadres i també fotografies, algunes inèdites sobre aquest tema.

El dissabte a les 10 s’obrirà la fira.

Al llarg del carrer la Creu i Plaça Major s’instal·laran més de 20 paradetes de productes artesans i destaca un estand nou de realitat virtual.

El mateix dia tindrà lloc la ruta històrica “Bandolerisme a la Llosa de Ranes: de Micalet Mas al Xato de Xella” a càrrec del periodista i investigador Manel Arcos. A partir de les 11 es faran tallers infantils on s’elaboraran figures de roders amb fang i a continuació, recreació de la història de Micalet Mas. També es realitzarà un espectacle a càrrec del grup de músics professionals “artistes del gremi” i ja de vesprada hi haurà conta-contes i seguidament la presentació del llibre “Històries de roders contades a boca de canó” del mateix Manel Arcos.

El diumenge es repetirà la ruta, els tallers i la recreació i tindrà lloc altra presentació de llibre; en aquest cas “El robatori de Benimassot”. Es tracta d’una adaptació de Jordi Raul Verdú de l’obra de Manel Arcos.

La Costera va ser una de les comarques on el bandolerisme valencià es va manifestar amb més duresa al llarg del segle XIX. En el cas de la Llosa de Ranes, va tindre roders molt coneguts com Micalet Mas, Antoni Navalón i també Josep Sanç, entre altres.

La Llosa de Ranes prepara la II Fira de Roders

Comarcal.TV

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés