El departament de salut Xàtiva-Ontinyent redueix la llista d’espera

Reprodueix vídeo

Departament  salut Xàtiva-Ontinyent redueix llista d’espera

El departament de salut Xàtiva-Ontinyent redueix la llista d’espera per a operar-se als 71 dies en març passat, un 20,33% menys d’espera que fa un any. Les dades també milloren els que es registraven abans de la pandèmia; en febrer, abans de decretar-se l’estat d’alarma i el confinament la demora era de 85 dies. Els pitjors registres es van viure en febrer de 2021 amb demores que arribaren als 158 dies.

Amb 71 dies d’espera, el departament es situa per baix de la mitjana autonòmica que es situa en 77 dies. L’hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva, centre hospitalari de referència es tancava el mes passat amb una espera de 75 dies. L’altre hospital de l’àrea, el General d’Ontinyent, amb menys càrrega assistencial, la llista no arriba als dos mesos amb una demora de 55 dies.

Les operacions de pròtesi de genoll continuen acumulant el major temps d’espera als dos hospitals. 432 en el de Xàtiva i 189 dies en el d’Ontinyent. En el cas contrari es troben les operacions d’adenoamigdalectomia i de varius. La primera patologia és la que menys llista acumula al centre d’Ontinyent amb 30 dies. En el de Xàtiva és la de varius on es pacients esperen de mitjana 37 dies.

Per tant patologies, les que presenten pitjors dades són les cirurgies ortopèdiques i traumatologia i de ginecologia-obstetrícia. Així Ontinyent otorrinolaringologia és l’especialitat amb millors dades amb menys temps d’espera per a operar-se, 36 dies; en Xàtiva, l’especialitat amb menys demora és oftalmologia amb 47 dies d’espera. Finalment els pacients pendents d’una intervenció quirúrgica en l’especialitat de cirurgia general esperen una mitjana de 56 dies al centre ontinyentí i 59 en el de Xàtiva.

Departament  salut Xàtiva-Ontinyent redueix llista d’espera

Comarcal.TV

Departament  salut Xàtiva-Ontinyent redueix llista d’espera

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés